PREGRŠT BUGOVA

Android aplikacije su stigle na Chromebook, ali...

19.06.2016 u 08:59

Bionic
Reading

Kako su glasine i sugerirale, na ovogodišnjem Google I/O događanju kompanija je otkrila kako će Chromebook računala uskoro moći pokretati Android aplikacije iz Google Play trgovine. Prve aplikacije su se počele pojavljivati, no za takvo što trenutno treba koristiti vrlo bugovito rješenje - softver u alpha fazi razvoja

Prvi uređaji uopće koji će moći pokretati Android appse na Chrome OS-u su Chromebook Pixel iz 2015., Acer Chromebook R11 te ASUS Chromebook Flip. Svi ovi uređaji će morati pokretati Chrome OS 53 u Alpha izdanju.

Tko voli bugove, kojih prema izvještajima ima pregršt, na ovim prijenosnicima će moći testirati i Android aplikacije iz Google Play trgovine. Za sada je količina aplikacija koje su kompatibilne ograničena, jer za sada Chrome OS podržava samo appove napravljene za Android tablete.

Cijela lista Chromebook uređaja koji bi u konačnici trebali dobiti mogućnost instaliranja i pokretanja Android aplikacija dostupna je ovdje, no prva tri spomenuta uređaja poslužit će za peglanje najgorih bugova i tragova nekompatibilnosti.