NIKKI REED

Ovisna o otkačenim kreacijama i neobičnim ulogama

04.07.2009 u 09:25

Bionic
Reading

Pamtimo je po kontroverznom filmu 'Trinaest', a mogli smo je vidjeti i u uspješnim hitovima 'Gospodari Dogtowna' te kao vampiricu Rosalie Hale u 'Sumraku'. Ona je Nikki Reed, 20-godišnja glumica koja hrabro bira pomaknute filmske uloge, ali i otkačene modne kreacije

Nikki, punim imenom Nicole Houston Reed, rođena je u Los Angelesu, a njezin izlet u filmski svijet počeo je 2003. ulogom Evie Zamora u filmu o problematičnim tinejdžericama. Zahvaljujući toj ulozi, Nikki su se otvorila vrata Hollywooda i ponude su se počele nizati jedna za drugom ('American Gun', 'Mini's First Time', 'The O. C.', 'Gospodari Dogtowna', 'Sumrak'). Osim što se ova mlada glumica ne boji pomaknutih uloga, nametnula se i svojim modnim stilom. Nikki uspijeva, slažu se modni znalci, i u jednostavnim kreacijama izgledati originalno, a bez da je u to utrošila previše truda. Glumica najviše voli mješavinu boho i rokerskog šika začinjenu pomno biranim modnim detaljima.

'Mislim da svaka djevojka u ormaru mora imati kvalitetnu kožnatu jaknu, tamne uske traperice, crne čizme na petu, otkačenu tuniku u boho stilu, rokersku majicu s printom i lepršavi top. Nisam previše opterećena modom, nosim ono što mi se sviđa i u čemu se dobro osjećam', kaže lijepa glumicakoja naviše voli nositi tamne nijanse.

Njezin stil mladenački je zaigran, ali i s jakom dozom osobnosti. Ženstvene odjevne predmete Nikki obavezno upotpuni nekom robusnijom 'protutežom' - rokerskim komadom nakita, bajkerskim čizmama ili tamnim trapericama.

Često nosi i odjevne predmete od kože, a, moramo se složiti, takav otkačeni stil izvrsno joj pristaje.

Osim što pažljivo gradi svoj stil, ova zgodna glumica posebno je ponosna na svoju bujnu smeđu kosu koju brižljivo njeguje, a najčešće nosi raspuštenu. Prirodna je crnka, talijansko-židovskih korijena i s krvi Cherokee Indijanaca, pa je bila vrlo zabrinuta za stanje svoje grive nakon što je za potrebe filma 'Sumrak' morala postati plavuša. Glumica je, kako bi se pretvorila u plavokosu vampiricu Rosalie Hale, provela ukupno 36 sati u frizerskom salonu.

'Željela sam da ljudi vide koliko sam predana ulozi u 'Sumraku', pa makar i pod cijenu da oćelavim zbog izbjeljivanja. No to je bio tako brutalan proces i odlučila sam da ga više ne želim ponavljati, jer imam i druge uloge koje moram odglumiti. Zato sam odlučila u 'Mladom mjesecu' ipak nositi periku', rekla je Nikki.

Inače, film 'Trinaest' govori o Nikkinim traumatičnim tinejdžerskim danima. Naime, do svoje 14. godine bila je stidljiva štreberica koja je obožavala čitati knjige, no odjednom se promijenila - preko noći je uletjela u svijet seksa, alkohola i droge ratujući svakodnevno sa svojom majkom. Iako nikad nije maštala o glumačkom pozivu, sudbina je željela drukčije. Upoznala je redateljicu Catherine Hardwicke s kojom je napisala scenarij, a budući da se nijedna mlada glumica nije željela prihvatiti te kontroverzne uloge o promiskuitetnoj tinejdžerici, Nikki se hrabro upustila u taj pothvat. I nije pogriješila! Nikki i njezina kolegica iz filma Evan Rachel Wood pobrale su samo pohvale i zvijezda je rođena!