TKO NE SKAČE TAJ SLOVENAC JE, JE...

Pola Mrkoplja na dočeku svog junaka Faka

26.02.2010 u 21:41

Bionic
Reading

Nakon sjajno obavljenog posla u Vancouveru u domovinu se vratio brončani biatlonac Jakov Fak. U Zagreb je paralelno putovalo i dvjestotinjak njegovih susjeda iz Mrkoplja, mjesta od svega tisuću stanovnika, koji su mu priredili dostojan doček

Iako je avion sa 'brončanim teretom' kasnio, u zagrebačkoj zračnoj luci i prije je zakazanog slijetanja trajala prvorazredna fešta. Čim su na Pleso došli autobusi iz Mrkoplja, Gorani su veseljem i pjesmom zarazili okupljene i dobro raspoloženi dočekali sportaša koji je proslavio njihovo mjesto.

Pridružili su im se i još poneki navijač iz ostatka Hrvatske, a 200-tinjak okupljenih vidno je iznenadilo skromnog biatlonca.

'Da sam znao da će vas se ovoliko skupiti, došao bih i ranije. Hvala vam puno, pa cijelo mjesto je tu', rekao je junak dana dok je masa skandirala 'Tko ne skače, taj Slovenac je, je'.

Ipak, doček je bio prvenstveno zamišljen kao novi val obećanja sada već etabliranom članu svjetskog vrha, stoga je Jakov ubrzo preusmjeren prema salonu u kojemu su riječ preuzeli uzvanici. Fak ih je saslušao i nakon svega ostao oprezan:

'Nadam se da će se sada stvari početi mijenjati, tražim samo da natjecatelji u ovom lijepom sportu dobiju priliku za normalan razvoj.'