KAŽNJEN JE, ALI NE DRASTIČNO

Pavleku ostala akreditacija, ali i gorak okus

26.02.2010 u 18:21

Bionic
Reading

Iako je dio medija u Hrvatskoj prenio vijest da je direktoru hrvatskog skijaškog saveza oduzeta akreditacija, iz Vancouvera stižu puno umjerenije vijesti

Poznat kao dosta odrješit čovjek, direktor hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek ušao je, prema riječima glasnogovornice HOO-a Gordane Gaćeše, u konflikt s direktorom utrke super-kombinacije.

'Istina je da mu je oduzeta akreditacija, ali samo za vrijeme super-kombinacije i zato nije mogao ući u ciljnu ravninu. Dakle, nema govora da Pavlek neće moći na natjecanja', rekla je Gaćeša.

Nešto kasnije progovorio je i direktor Pavlek.

'Imao sam konfliktnu situaciju zbog nepridržavanja pravila prilikom postavljanja slalomske staze za super-kombinaciju s direktorom muškog dijela FIS-a Günterom Hujarom. On me je prijavio VANOC-u, tražio je da me zaštitari udalje, a potom je sazvan i žiri. Sve mi je to smiješno, jer nisam napravio ništa što nisam smio', priznao je Pavlek.

Glasnogovornica Hrvatskog olimpijskog odbora potvrdila je da je Pavlek kažnjen i financijski, sa 999 švicarskih franaka. Zanimljivo, tek nakon kazne od 1.000 švicarskih franaka moguće je uložiti žalbu i prigovor.