BIZARAN DOGAĐAJ

Zbog gluposti trenera klizač ostao bez zlata

24.02.2010 u 10:55

Bionic
Reading

Nizozemski brzi klizač Sven Kramer nikad neće zaboraviti Zimske olimpijske igre u Vancouveru. Naime, Kramer je pobijedio na utrci brzog klizanja na deset tisuća metara, no zbog greške svog trenera diskvalificiran je. Nevjerojatno, ali istinito

Zbog nevjerojatne greške svog trenera nizozemski brzi klizač Sven Kramer ostao je bez naslova olimpijskog pobjednika na deset tisuća metara iako je uvjerljivo slavio. Naime, prema pravilima brzog klizanja natjecatelj mora promijeniti stazu nakon dvije trećine kruga.

Najluđe u cijeloj toj priči jest to da je Kramer zapravo zamijenio staze, što njegov trener nije primijetio. Uvjeren da njegova zvijezda nije promijenila stazu, gestikulirao je svom pulenu da je promijeni te se on vratio u onu u kojoj je bio. Ta greška trenera je Nizozemca stajala zlatne medalje, ali ga je i upisala u knjigu najbizarnijih događaja na Olimpijskim igrama.

'Ovakvu grešku sam možda vidio jednom ili dva puta u svojoj karijeri, ali nikad kod vrhunskih klizača, a pogotovo ne na Olimpijskim igrama', komentirao je bivši prvak Dan Jansen.