PRIZNANJA SA SVIH STRANA

Ivičina medalja pravi je obiteljski posao

22.02.2010 u 10:22

Bionic
Reading

Ivica Kostelić uspio je obraniti olimpijsko srebro osvojeno prije četiri godine u Torinu. Kombinacijsko skijanje za Ivicu ima posebnu važnost jer pokazuje svestranost skijaša, a to su prepoznali i brojni svjetski mediji, pa čak i oni na Tajvanu

Iako je Bode Miller osvojio zlatnu medalju, prvu na ovim olimpijskim igrama, dio svjetskih medija posvetio je dosta prostora i srebrnoj medalji našeg Ivice Kostelića. Priču o njegovoj obrani olimpijskog srebra iz Torina prenio je i Taiwan News, naglasivši da je Ivičina medalja pravi obiteljski posao.

Naravno, u svom su tekstu spomenuli Janicu, skijašicu rekorderku po broju medalja na jednim igrama koja, baš kao i tata Ante, ima velike zasluge u Ivičinoj medalji.

'Što se Janice tiče, ona se osjeća dobro. Naravno, kako i ne bi kad smo cijeli život zajedno, dijelimo sve osjećaje', naglasio je Ivica.

Tata Ante Kostelić postavljao je slalomsku stazu, na kojoj je Ivica mogao dokazati svoje slalomske mogućnosti, ali i nadoknaditi zaostatke iz spusta, dok je sestra Janica na sedežnici dala bratu nekoliko savjeta.

Specijalisti slalomaši, da je staza bila jednostavna, ne bi imali previše izgleda. Ovako je tata postavio zahtjevnu stazu, s jednim problematičnim vratima. 

Podsjetio je novinar i na brojne operacije koje je prošao Ivica, a posljednju je imao prije dva mjeseca.

'Igre su same za sebe dovoljna motivacija.  S obzirom na to da još uvijek nemam djecu, ovo je za mene vrhunac zadovoljstva', prenijeli su Ivičine riječi i dodali da će im jednog dana o tim uspjesima govoriti i djed Ante.