BRAVO, MAJSTORE!

Ivica Kostelić srebrni u kombinaciji

21.02.2010 u 19:23

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić na Olimpijskim igrama u Vancouveru u kombinaciji je osvojio srebrnu medalju te je tako ponovio uspjeh ostvaren prije četiri godine u Torinu

Hrvatska ima novu medalju na Olimpijskim igrama. Nakon bronce Jakova Faka, sada je Ivica Kostelić doskijao do srebra. To je druga medalja našeg najboljeg skijaša u karijeri, jer je u istoj disciplini bio drugi i 2006.

Kostelić je za pobjednikom, Bodeom Millerom, zaostao 33 stotinke. Amerikancu je ovo treća medalja u Vancouveru, ali prvo zlato. U spustu je osvojio broncu, a u superveleslalomu srebro. Brončanu medalju osvojio je Švicarac Silvan Zurbriggen sa 40 stotinki iza pobjednika. Vodeći nakon spusta Norvežanin Aksel Lun Svindal nije završio slalom.

Hrvatski skijaš je bio deveti nakon spusta, ali se petim vremenom u slalomu probio do postolja.
Natko Zrnčić-Dim, koji je bio 13. nakon spusta, napravio je veliku pogrešku u slalomu, te je natjecanje završio na 20. mjestu sa 3,94 sekunde zaostatka za Millerom, dok je Ivan Ratkić pao u spustu, tako da i nije bio u konkurenciji za kombinacijski slalom.

Kostelićeva medalja je ukupno deveto odličje za Hrvatsku u povijesti ZOI-ja. Janica Kostelić osvojila ih je šest, Ivica dvije, a Fak jednu.

'Ne mogu govoriti. Pun sam dojmova. Odmah nakon spusta sam znao da da sam u krugu favorita. Što više reći. Drago mi je za Millera. Prvi sam mu čestitao na olimpijskoj pobjedi', reako je Ivica koji je teško pronalazio riječi, ali nije skrivao osmijeh.

Natko Zrnčić Dim nije uspio prirediti iznenađenje u kombinaciji.

'Dao sam sve od sebe. Napadao sam i događale su se greške. Slavit ću s Ivicom medalju koji je u dobroj formi i može puno napraviti u nadolazećim disciplinama', govorio je Natko.

REZULTATI:

1. Bode Miller (SAD) 2:44.92
2. IVICA KOSTELIĆ (HRV) +0.33
3. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.40
4. Carlo Janka (Švi) +0.62
5. Ted Ligety (SAD) +0.90
6. Benjamin Raich (Aut) +1.21
7. Ondrej Bank (Češ) +1.27
8. Christof Innerhofer (Ita) +1.53
9. Kjetil Jansrud (Nor) +1.58
10. Will Brandenburg (SAD) +2.14...
20. NATKO ZRNČIĆ-DIM (HRV) +3.94...