PIVSKI TRBUH NE SMETA

Homer Simpson osvojio zlatnu medalju na ZOI

17.02.2010 u 08:10

Bionic
Reading

I popularni animirani lik Homer Simpson osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama usprkos svojim nesportskim proporcijama. Naravno, samo na televizijskim ekranima, simpatični crtani junak ušao je u sportske legende

Najpopularnija animirana serija 'The Simpson' bogatija je i za specijalnu epizodu koja je posvećena Zimskim olimpijskim igrama. Glavni lik Homer je zajedno sa svojom suprugom Marge, unatoč golemom pivskom trbuhu i karakteristikama koje nisu oličenje vrhunskog olimpijca, stigao do najsjajnijeg odličja.

Sport u kojem popularni 'pivopija' odlazi u olimpijsku povijest je curling koji se kod nas prevodi kao boćanje na ledu. U njemu 'metlama' i 'četkama' u rukama, po četiri igrača u svakoj momčadi pokušavaju dovesti kuglu što bliže sredini polja. Inače, mješoviti parovi kao u animiranoj seriji u stvarnosti ne postoje, no tko zna, možda ova epizoda natjera Međunarodni olimpijski odbor da i to napravi.

Inače, curling je olimpijski sport od 1998. iz Nagana, a mnogi su zbijali šale na njegov račun pa je tako legendarni američki košarkaš Charles Barkley izjavio:

'Nazvao sam baku i rekao joj da i ona može osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. Sad je i metenje službeno sport na Olimpijskim igrama.'