PRIPREMA ZA DALJE

Kostelić najvjerojatnije nastupa u spustu

12.02.2010 u 18:30

Bionic
Reading

Današnji treći službeni trening spusta otkazan je već u jutarnjim satima zbog vremenskih neprilika, odnosno magle i zbog snijega koji je pao preko noći, ali otkazan je i zbog mogućnosti da se organizatorima ostavi dovoljno vremena za pripremu staze za subotu

S obzirom da je bio održan samo jedan prekinuti trening i jedan na skraćenoj stazi, Ivica Kostelić će najvjerojatnije nastupiti na subotnjem spustu, sa svrhom pripreme za super kombinaciju, a konačna odluka bit će donesena tijekom poslijepodneva. Natko Zrnčić Dim i Ivan Ratkić će također nastupiti na subotnjem spustu, iako je zbog vremenskih prilika moguća i odgoda spusta za neki drugi dan.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljene su nove doping kontrole, pa su tako jučer bili i Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim, te bobisti Andras Haklits te Igor Marić, kojeg su pozvali već drugi put. Biatlonci, Jakov Fak i Andrijana Stipaničić Mrvelj, jedini su hrvatski olimpijci koji još nisu bili na doping kontroli.

U četvrtak kasno navečer u Whistler su stigli i predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop koji će u petak navečer nazočiti svečanosti otvaranja Igara.

Ostali hrvatski olimpijci odrađuju jutarnje treninge, prije polaska na ceremoniju svečanog otvaranja Igara. U defileu će biti bobisti, biatlonci i skijaši trkači, kao i prateće osoblje, te članovi Misije, sveukupno 20-tak osoba, a hrvatsku zastavu će na otvaranju ponijeti biatlonac Jakov Fak.