POTVRDA IZ FIS-A

Mate Ferk i službeno na ZOI u Vancouveru

03.02.2010 u 12:02

Bionic
Reading

Hrvatska alpska skijašica, 23-godišnja Riječanka Matea Ferk, nastupit će na XXI. Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru potvrdili su i službeno iz Svjetske skijaške federacije (FIS)

Za hrvatsku skijašicu nakon nastupa na ZOI u Torinu 2006. gdje u slalomu nije uspjela završiti prvu utrku, biti drugo sudjelovanje na ZOI, a u Vancouveru planira nastupiti i u slalomu i u veleslalomu pa će u tim disciplinama, kao i skijaške velesile, Hrvatska imati maksimalan broj od četiri skijašice (Jelušić, Fleiss, Palić i Ferk).

'S ovom potvrdom iz FIS-a sada s velikom sigurnošću možemo reći da će, ukoliko ne bude nepredviđenih ozljeda, naša olimpijska delegacija u Vancouveru brojiti 19 sportaša koji će nastupiti u četiri športa. Alpsko skijanje - Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić, Tea Palić, Matea Ferk, Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Ivan Ratkić i Danko Marinelli; Skijaško trčanje - Nina Broznić i Andrej Burić; Biatlon - Andrijana Stipaničić Mrvelj i Jakov Fak te Bob četverosjed - Ivan Šola, Mate Mezulić, Slaven Krajačić, Igor Marić i Andras Haklits', kazala je press atache naše delegacije u Vancouveru Gordana Gaćeša.

Ona je naglasila da će konačnu odluku o sastavu Hrvatske olimpijske delegacije, kao i ime športaša, koji će na svečanom otvaranju Igara nositi hrvatsku zastavu, donijeti 4. veljače, Vijeće HOO-a.