KOSTELIĆ PROGNOZIRA

Ivica: Ana, Nika i Natko također mogu do medalje

01.02.2010 u 14:40

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić svjestan je da spada u krug onih od kojih hrvatska javnost očekuje medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, no tvrdi da bi i hrvatsko žensko skijanje moglo iznenaditi. S druge strane, Ana Jelušić, iako zna da to nitko od nje ne očekuje, potajno priželjkuje, ako ne medalju, onda barem dobar plasman

Na predstavljanju hrvatskih skijašica i skijaša koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru najzvučnije ime bilo je ono Ivice Kostelića, koji brani olimpijsko srebro iz Torina. Najbolji hrvatski skijaš nije se htio zalijetati prognozama, ali svjestan je da spada u krug onih koji bi mogli osvojiti neku od medalja.

'Znam da sam jedan od favorita, no tu su i neki drugi hrvatski sportaši, redimo Natko Zrnčić Dim. Na Olimpijskim igrama često u prvi plan iskoče sportaši iz sjene, pa zašto među favoritima za medalju ne bi mogle biti Nika ili Ana ili Jakov Fak', kazao je Ivica koji smatra da bi mu uz dobre uvjete staza u Vancouveru mogla donijeti puno veselja.

Hrvatsko skijanje će u Kanadi predstavljati, među ostalima, Ana Jelušić kojoj će to biti treći nastup na Zimskim olimpijskim igrama. U Salt Lake Cityju je debitirala 23. mjestom, da bi četiri godine kasnije u Torinu bila 15. u slalomu.

'Uh, znam da se na Olimpijskim igrama gledaju samo medalje. Bilo bi fantastično vratiti se s medaljom bez obzira što me u ovom trenutku nitko ne doživljava kao nekog tko bi mogao iznenaditi, ali zašto ne', kazala je Jelušić.

Za hrvatskog skijaša trkača Jakova Faka šira je javnost čula u veljači 2009. godine, kada je na Svjetskom prvenstvu u Pyoengchangu postao prvi hrvatski sportaš s medaljom u nordijskom skijanju osvojivši broncu. Fak tvrdi da ne osjeća pritisak i da utrke u Vancouveru tretira kao svake druge.

'Olimpijske igre mi ne stvaraju pritisak, ali naravno da su utrke na Zimskim olimpijskim igrama nešto posebno, no prošle godine se tamo vozio Svjetski kup i nema razloga da drugačije tretiram utrke u Vancouveru', kazao je Fak.