POPIS OLIMPIJACA

Hrvatsku predstavlja 19 sportaša u Vancouveru

01.02.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Hrvatsku će na XXI. Zimskim olimpijskim igrama, koje će se od 12. do 28. veljače održati u kanadskom Vancouveru, predstavljati 19 sportaša u četiri sporta - alpskom skijanju, skijaškom trčanju, bobu i biatlonu

Na popisu hrvatske delegacije za Vancouver je prijavljeno 19 sportaša, s tim da nastupi alpinki Mateje Ferk i Danka Marinellia ovisi o konačnoj dobivenoj kvoti od FIS-a u relokacijskom procesu.

U Kanadu putuje najviše alpinaca, njih desetero, od kojih se najviše očekuje od Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima, te Ane Jelušić.

U biatlonu će Hrvatsku predstavljati osvajač brončanog odličja na SP-u Jakov Fak i Andrijana Stipaničić-Mrvelj, a u skijaškom trčanju Andrej Burić i Nina Broznić. Hrvatski bob-četverosjed će po treći puta nastupiti na Olimpijskim igrama, a uz vozača Ivana Šolu u sastavu je i bacač kladiva Andras Haklits, koji će nakon Igora Boraske postati drugi Hrvat koji je nastupao i na ljetnim i zimskim Igrama.

Osim 19 sportaša u hrvatskoj delegaciji za Vancouver bit će i 33 trenera, službenih osoba, liječnika i fizioterapeuta, te šest članova Misije HOO-a.

ALPSKO SKIJANJE (10)
Ivica Kostelić
Natko Zrnčić Dim
Dalibor Šamšal
Ivan Ratkić
Ana Jelušić
Nika Fleiss
Sofija Novoselić
Tea Palić
Matea Ferk
Danko Marinelli

SKIJAŠKO TRČANJE (2)
Andrej Burić
Nina Broznić

BIATLON (2)
Jakov Fak
Andrijana Stipaničić Mrvelj

BOB (5)
Ivan Šola
Igor Marić
Slaven Krajačić
Mate Mezulić
Andras Haklits