VELIKO IZNENAĐENJE

Tko bi rekao da će oni ostati jedini Hrvati u Europskoj ligi!

24.02.2017 u 11:28

Bionic
Reading

Iako su u ovosezonskoj Europskoj ligi nastupili mnogi ugledni hrvatski nogometaši poput Perišića, Brozovića, Kalinića, Badelja i Srne, na kraju su samo Lovre Kalinić iz Genta te Matej Mitrović s Bešiktašom ostali u igri za trofej uoči dvoboja osmine finala...

Hrvatski nogometaši imali su prethodnih godina značajnih uspjeha u Europskoj ligi koja se prije zvala Kup UEFA. Ivan Rakitić može se pohvaliti titulom sa Sevillom 2014. godine, dok je Darijo Srna otišao do kraja sa Šahtarom 2009. godine, a Nikola Kalinić s Dnjiprom i Dejan Lovren s Liverpoolom igrali su u finalu.

No, ove sezone teško da će se nešto slično ponoviti, jer Hrvati koji su imali najveće izglede otići daleko u natjecanju više nisu u njemu. Tako je Inter s Brozovićem i Perišićem zapeo već u grupi, a prva runda nokaut faze natjecanja bila je kobna za hrvatsku koloniju predvođenu Nikolom Kalinićem i Milanom Badeljom u Fiorentini, kao i za Darija Srnu i njegov Šahtar.

Na kraju pomalo iznenađujuće uoči osmine finale od Hrvata su ostali u Europskoj ligi samo dvojica, a radi se o igračima koji su igrali MAXtv Prvu ligu još ove jeseni. Prvi je Lovre Kalinić čiji je Gent herojski izbacio Tottenham, nakon pobjede u Belgiji i 2:2 u Londonu.

Otkad je stigao u Gent ove zime, bivši golman Hajduka čvrsto drži mjesto među vratnicama i igrao je obje utakmice protiv moćnih Engleza te mu pripadaju zasluge za kreiranu senzaciju.

Drugi preostali Hrvat u natjecanju je Matej Mitrović koji karijeru ovog proljeća nastavlja u Bešiktašu. S njim je turski klub nokaut fazu Europske lige otvorio pobjedom u dvije utakmice protiv izraelskog Hapoela, ukupnim rezultatom 5-2.

Bivši stoper Rijeke igrao je cijelu utakmicu u Izraelu te ima zasad tri nastupa u turskom prvenstvu pa možemo reći da mu karijera napreduje u pravom smjeru u novom klubu. Izglede osvojiti Europsku ligu ima veće nego Lovre Kalinić, no bila bi velika senzacija da ovog proljeća on i njegovi Turci odu do kraja...