PRVIJENAC

Evo što je Pjaca poručio nakon što je postao junak 'stare dame'

23.02.2017 u 08:11

  • +8

Marko Pjaca

Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Marko Pjaca, koji je u srijedu zabio svoj prvi gol za Juventus, komentirao je gostujuću pobjedu od 2:0 nad Portom što je talijanskom prvaku otvorilo vrata četvrtfinala Lige prvaka

'Presretan sam zbog gola, naravno, no još više zbog pobjede', izjavio je 21-godišnji napadač nakon što je na stadionu 'Zmaja' zabio vodeći pogodak u 72. minuti. Dvije minute kasnije pogodio je i Dani Alves.

'Ovih 2:0 je odličan rezultat uoči uzvrata no moramo ostati fokusirani jer se u nogometu sve može u trenutku promijeniti. Zato stvarno moramo biti oprezni u uzvratnoj utakmici', rekao je nakon prve utakmice osmine finala.

Pjaca je dosad odigrao 14 utakmica za torinske crno-bijele, a na teren se vratio prije dva mjeseca nakon ozljede.

'Posao trenera je birati momčad. Sve što ja mogu učiniti jest igrati svoju igru i pružati najbolje od sebe', zaključio je.

Bosansko-hercegovački vezni igrač Juventusa, Miralem Pjanić, rekao je kako je trener Massimiliano Allegri tražio od njih strpljivu igru nakon što je Porto u 27. minuti ostao s igračem manje.

'Rekao nam je da ostanemo mirni i ne srljamo. Poslušali smo njegove riječi i na kraju uvjerljivo slavili', izjavio je 26-godišnji Pjanić.

'Dobro smo proučili Porto uoči ove utakmice i znali da se dobro brane. Štoviše, čak su se i bolje branili nakon što su ostali s desetoricom igrača. Mi smo nastavili igrati svoju igru, umarajući ih, pa pogodili u pravom trenutku', dodao je.

Smatra kako je pobjeda zaslužena jer su od početka dobro upravljali utakmicom.

'Sada se moramo pobrinuti da dovršimo posao u Torinu', istaknuo je.