EUROPSKA LIGA

ManU i Schalke prošli, Fener se oprostio

22.02.2017 u 20:09

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda i Schalkea izborili su plasman u osminu finala Europske lige, dok je turski velikan Fenerbahče zaključio svoj europski put

Manchester United je u uzvratnom susretu 16-ine finala na gostovanju pobijedio Saint Etiennea 1:0 potvrdivši 3:0 pobjedu iz prve utakmice. Pogodak odluke zabio je Henrik Mhitarjan u 17. minuti. United je od 63. minute igrao s igračem manje, nakon što je isključen Eric Bailly, no Francuzi nisu uspjeli iskoristiti igrača više.

Zanimljivo, ManU je nastupio praktički u najboljem sastavu predvođen Zlatanom Ibrahimovicem i Paulom Pogbom premda je u prvom susretu slavio s uvjerljivih 3:0.

Većih problema nije imao niti Schalke protiv PAOK-a. Nijemci su u Solunu pobijedili 3:0, a na svom travnjaku potvrdili prolaz odigravši 1:1. Domaćin je poveo u 23. minuti golom Alessandra Schopha, a PAOK je izjednačio dvije minute kasnije autogolom Matije Nastasića. Hrvatski reprezentativac Marin Leovac nije nastupio za grčki sastav.

U jedinom susretu koji je nudio neizvjesnost Fenerbahče i Krasnodar su odigrali 1:1, a Rusi idu dalje jer su u prvom susretu slavili 1:0. Gosti su poveli nakon kontre u sedmoj minuti golom Fedora Smolova. Isti je igrač u 19. minuti imao 'zicer' našavši se sam ispred Volkana Demirela, no turski vratar je obranio njegov udarac. U 41. minuti Fener je uspio izjednačiti golom Souze i tako produžiti nadu. Međutim, u nastavku susreta više nije bilo golova.