GROZNO LOŠA ODLUKA

Trener ne vjeruje Ivanu Rakitiću i to je sada skupo platio!

15.02.2017 u 08:34

Bionic
Reading

Španjolski mediji naglašavaju da je Luis Enrique vraćanjem na klupu Ivana Rakitića u ključnoj utakmici protiv PSG-a pokazao koliko trenutno malo cijeni našeg veznjaka, a sigurno bi bio bolji na terenu od mekanog Andersa Inieste i lošeg Andrea Gomesa...

Barcelona je doživjela potpuni debakl u Parizu ovog utorka. Uvjerljiv poraz 4:0 u utakmici u kojoj nije pokazala gotovo ništa praktički ju izbacuje iz Lige prvaka, jer teško je vjerovati da bi kvalitetna momčad poput PSG-a mogla u uzvratu dopustiti preokret.

Španjolski mediji su u šoku, a posebno oni katalonski poput dnevnika Sport koji je igračima Barcelone dao najniže ocjene dosad viđene, posebno veznoj liniji i Messiju, jer su odigrali zaista katastrofalno.

Jedna od glavnih tema je i izostavljanje Ivana Rakitića iz sastava. Gomes i Iniesta dobili su prednost, no na terenu su bili iznimno mekani u duelima i zajedno s Busquetsom najveći su krivci za uvjerljiv poraz.

Da je barem Luis Enrique ubacio Rakitića umjesto Gomesa na početku drugog dijela, a ne Rafinhu, još bi se moglo reći da do neke mjere cijeni našeg veznjaka, no dao mu je tek zadnjih 18 minuta, a Iniesti priliku za još jednu smiješnu reakciju kod trećeg gola.

Španjolski mediji zaključuju da je trener pokazao koliko malo vjeruje našem 28-godišnjem reprezentativcu te odluku da Gomes igra umjesto njega Marca proglašava katastrofalnom, jer Ivan je barem bio čvrst u duelima u završnici susreta i sudjelovao je kod akcije koju je Umtiti morao pretvoriti u pogodak.


'Rakitić je donio barem malo muškosti na terenu, za razliku od svojih suigrača,' zaključuje dnevnik Sport.

Enrique ima ugovor s Barcom do kraja ove sezone i ovaj mu je poraz vjerojatno odnio priliku za produženje...