OTVORILI VRATA 1/4 FINALA

Za rođendan se iskalili na Barci i nanijeli joj najteži poraz

15.02.2017 u 06:00

  • +11

Liga prvaka, osmina finala

Izvor: Reuters / Autor: Christian Hartmann

Bionic
Reading

Iako je u nogometu teško bilo što prognozirati, posebice jer se igra još jedna utakmica, dojam je da je PSG na svom stadionu pobjedom 4:0 protiv Barcelone napravio veliki posao te otvorio vrata četvrtfinala Lige prvaka

Barcelona je na papiru uoči prvog dvoboja bila favorit i očekivalo se da će preko PSG-a, svoje 'stare mušterije', proći u četvrtfinale.

No, Emeryjeva je ekipa na Parku prinčeva igrala s puno elana, pretrčala i nadigrala Enriqueove igrače te posve zasluženo stigla do velike 4:0 pobjede, a u kojoj su junaci bili slavljenici - Angel di Maria i Edinson Cavani, obojica rođeni 14. veljače.

Naravno, osim što su sebi uljepšali rođendansko slavlje, uspjeli su u nogometne knjige upisati i jedan od najtežih Barceloninih poraza u Ligi prvaka.

Doduše, Barcelona je već pretrpjela takva tri, od kojih jedan na domaćem terenu (protiv kijevskog Dinama) i dva na gostujućim terenima (protiv Bayerna i Milana u Ateni, u finalu Lige prvaka 1994. godine).

Prema tome i ovih 4:0 bit će u knjizi negativnih Barceloninih rekorda, uz veliku vjerojatnost da i budu sastavni dio neuspjeha u osmini finala. A zadnji put u ovoj fazi natjecanja, katalonska momčad ispala je još u sezoni 2006/7.