SLUŽBENO

Potvrđena velika promjena u Ligi prvaka kako bi bogati bili sretni

09.12.2016 u 22:07

Bionic
Reading

Čelnici Uefe su na Izvršnom odboru u Nyonu potvrdili promjene u Lige prvaka o kojima se već naveliko pisalo

Tako će se od 2018. četiri najbolje plasirana kluba iz četiri najkvalitetnije europske lige (prema Uefinom koeficijentu) direktno plasirati u grupnu fazu Lige prvaka. Isto tako nova ideja su i termini utakmica. Utorkom i srijedom će po dvije utakmice počinjati u 19 sati, a ostalih šest u 21 sat.

U Uefi su odlučili klubovima iz manjih nogometnih saveza olakšati i put do skupina europskih natjecanja. Tako će svi nacionalni prvaci koji ispadnu iz kvalifikacija za Ligu prvaka drugu priliku za dokazivanje imati u kvalifikacijama za Europsku ligu. Nije još točno poznato kako će to izgledati.

Odlučeno je i da će se finalni dvoboj nogometne europske lige 2018. održati u francuskom gradu Lyonu koji je prvi put izabran za domaćina jednog od finala europskih klupskih natjecanja, a grad se može pohvaliti novim stadionom Parc Ol od 59.000 mjesta koji je dovršen ove godine za Euro. Finalni dvoboj ovosezonske Europske lige odigrat će se u Stockholmu, dok je domaćin finala Lige prvaka Cardiff, a dogodine Kijev.