LIGA PRVAKA - 6. KOLO

Jao si ga Dinamu; Evra najavio maksimalni angažman

06.12.2016 u 16:32

Bionic
Reading

Lijevi bek talijanskog prvaka Juventusa Patrice Evra rekao je kako crno-bijeli poštuju Dinamo te da će u srijedu ići po pobjedu nad zagrebačkim klubom premda su već osigurali prolaz u osminu finala Lige prvaka.

'Sve utakmice Lige prvaka moraju se igrati s najvećim respektom prema protivniku jer je ovo uistinu važno natjecanje. Premda smo osigurali prolaz u iduću fazu ključno je ispravno pristupiti ovoj utakmici', izjavio je u Torinu 35-godišnji Evra uoči dvoboja s Dinamom koji je na rasporedu u srijedu (20.45 sati) u Torinu.

'Protiv Dinama moramo igrati kao protiv Atalante u posljednjem prvenstvenom kolu te pobijediti pred svojim navijačima', napomenuo je Francuz.

Vodeća momčad talijanskog prvenstva pobijedila je u subotu Atalantu s 3:1.

'Uvijek sam govorio da ako krivo zakoračiš u utakmicu Lige prvaka riskiraš i možeš biti kažnjen. U tim utakmicama strahovito puno odlučuju detalji, jer su utakmice otvorene', izjavio je Evra koji je u Juventusu od ljeta 2014. kada je stigao iz Manchester Uniteda.

Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama u Ligi prvaka Juventus ima 11 bodova, Sevilla 10, Lyon 7, dok je Dinamo bez ijednog boda.

Juventus je u pretprošlom prvenstvenom kolu izgubio s 3:1 od Genove koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić

'Nakon tog poraza smo mi igrači razgovarali međusobno, kao što to uvijek činimo kada su stvari loše. Svjesni smo da oblačenje ovog dresa nosi sa sobom odgovornost', rekao je.

'No to je bio samo loš dan i ne vjerujem da bi mogli opet doživjeti takav jedan. Kao što smo vidjeli protiv Atalante ponovno smo izgledali poput obitelji'.

Idući vikend crno-bijeli igraju s Torinom gradski derbi te razmišljaju o nastavku prvenstva.

'Osvajanje šestog naslova prvaka zaredom za nas je najvažnija stvar jer bismo time ušli u povijest. Naslov još uvijek nije naš pa trebamo biti oprezni', rekao je.

'Svi naporno treniramo kao da dosad nismo ništa osvojili', dodao je.

Juventus je u talijanskom prvenstvu vodeći s 36 bodova, a slijede Roma i Milan s po 32.