ODOBRILA UEFA

Pametno ili ne - počinje regionalna nogometna liga za mlade

05.12.2016 u 22:13

Bionic
Reading

U Zagrebu je održan sastanak stručnih rukovodstava sedam nogometnih saveza iz bivše Jugoslavije te Mađarske na temu formiranja zajedničke nogometne lige za mlađe uzrasne kategorije muških i ženskih klubova

Hrvatski nogometni savez ugostio je ugledne predstavnike nogometnih saveza BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, te se na konstruktivnom sastanku razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni utjecaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za nogometaše i nogometašice mlađih uzrasnih kategorija.

Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala natjecanja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi tridesetak milijuna ljudi te je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog natjecanja.

Zaključno su dogovoreni konkretni idući koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog prijedloga u svakom savezu o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine.

Projekt ovakvog natjecanja prije nekoliko je dana na sastanku Uefine Stručne komisije predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke Uefa je dala vrlo pozitivan stav.

Zlobnici bi rekli kako je ovo prvi korak prema regionalnoj nogometnoj ligi za koju se već nekoliko godina nagađa kako bi mogla krenuti. Ciljana skupina je područje nekadašnje Jugoslavije, ali zainteresirani su i klubovi iz Mađarske, Bugarske, Rumunjske...