CRVENI KARTON

Teatralna gluma Realova Hrvata razbjesnila cijeli stadion

23.11.2016 u 08:18

Bionic
Reading

Aktualni europski prvak Real Madrid pobijedio je u susretu 5. kola F skupine u Lisabonu Sporting 2:1, a domaćin je ogorčen zbog isključenja Joaa Pereire

Real je poveo u 29. minuti golom Raphaela Varanea iz akcije koju je započeo Luka Modrić. Hrvatski veznjak je nabacio iz slobodnog udarca, Cristiano Ronaldo je pucao, a lopta se kratko odbila do Varanea koji je svladao Ruija Patricija.

Domaćin je u 64. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Joao Pereira koji je pocrvenio zbog guranja Matea Kovačića. No Sporting je i s igračem manje izjednačio. U 80. minuti iz kaznenog udaraca je izjednačio Adrien Silva. Ipak, tri minute prije kraja utakmice Karim Benzema je zabio za pobjedu španjolskog sastava.

Najviše se priča o trenutku kada je Sporting ostao s desetoricom na travnjaku. Crveni karton razbjesnio je igrače Sportinga i sve navijače na tribinama. Oni smatraju kako je hrvatski nogometaš teatralnom glumom isprovocirao crveni karton.

Kovačić je od toga trenutka postao neprijatelj broj jedan Sportingovih simpatizera koji su ga častili uvredama i zvižducima.