BROJKE SVE GOVORE

Nevjerojatno da za Ćorića u ovakvom Dinamu nema mjesta!

19.10.2016 u 15:08

Bionic
Reading

Prije godinu dana za sjajnim mladim Dinamovim veznjakom otimali su se europski velikani, a Pep Guardiola hvalio ga je 'na sva zvona', no danas je 19-godišnji Ante Ćorić tek rezerva u Dinamu

Zar će još jedan veliki Dinamov talent biti izguran iz kluba? Zašto je Ante Ćorić u nemilosti novog trenera Ivajla Peteva? Odgovor znaju samo oni koji vode 'modru' momčad jer evidentno je da je mladi, sjajni veznjak, koji se kao dječak vratio iz Red Bull Salzburga kako bi zaigrao u voljenom klubu, na marginama.

Kada je Zlatko Kranjčar stigao u Maksimir, izjavio je kako u mladom Ćoriću vidi nositelja igre, tim prije što su krajem prijelaznog roka 'modri' ostali bez dvojice odličnih igrača - Marka Pjace i Marka Roga.

No Ćorić, koji je svojim igrama i golom protiv Dinamova imenjaka iz Tbilisija osigurao plasman u play-off Lige prvaka, potom je kao igrač s klupe kreirao rezultatske preokrete u okršajima protiv Red Bull Salzburga i pomogao klubu da se plasira u Ligu prvaka - sada JE samo puki promatrač.

Dakle, i uz minutažu znatno manju nego je zaslužio, dokazao je Ćorić, na kojem su u Maksimirskoj 128 željeli zaraditi nevjerojatnih 15 milijuna eura, da sa svojih 19 godina ima snage izdržati svu nepravdu koju doživljava u klubu.

Statistika mu definitivno ide u prilog jer dok je Ćorić dobivao priliku u prvenstvu, iako je i u tim utakmicama najčešće bivao mijenjan, Dinamo je uglavnom pobjeđivao. Ako je, pak, ulazio kao zamjena, kreirao je preokrete, kao protiv Splita. U devet nastupa skupio je 572 minute i zabio jedan gol (op.a protiv Istre već u 3. minuti), ali imao i puno asistencija. Sjetimo se samo 'pete' protiv Hajduka u velikoj pobjedi 4:0, dodavanja Antoliću za pobjedu 1:0 protiv Splita, asistencije i sjajnog nastupa u okršaju protiv Cibalije.

Međutim, u tri utakmice po skupinama Lige prvaka - pravu priliku nije dobio. Protiv Lyona tek 53 minute, a protiv Juventusa i Seville ni sekunde.

Pitanje je bi li i on donio nešto više u igri, odnosno bi li Dinamo rezultatski bolje prošao. Međutim, zar ne bi bilo logično da, nakon svih pohvala koje (je) dobiva(o), a klub želi na njemu zaraditi 15 i(li) više milijuna eura, takav igrač dobije priliku? Sjetimo se prošlogodišnjeg nastupa protiv Bayerna, nakon kojeg ga je i Pep Guardiola podcrtao kao igrača budućnosti.

Hoće li trener Petev, koji na treninzima ima priliku vidjeti o kakvom se igraču radi, ipak moći donositi samostalne odluke i iskoristiti sav Ćorićev potencijal? Ili će nastaviti politiku 'tjeranja igrača u kut'?

U svakom slučaju Anti nije lako, ali činjenica jest kako je svjestan da za njega ima mjesta u Dinamu. Kad se sazna prava istina sve će biti jasnije...