IZBUŠILI GA

Neslavni rekorder LP-a primio gol na 40 utakmica zaredom

19.10.2016 u 09:17

Bionic
Reading

Igor Akinfejev, golman moskovskog CSKA i ruske reprezentacije, u utorak navečer postao je jedan od neslavnih rekordera nogometne Lige prvaka

Igor Akinfejev (30) sigurno nije najgori golman na svijetu, no ruski reprezentativac i kapetan moskovskog CSKA jednostavno nije imao sreće. Na utakmici 3. kola Lige prvaka koju je CSKA igrao pred svojim navijačima s Monacom, Akinfejev se upisao u knjige negativnih rekorda.

CSKA je odigrao 1:1 s Monacom, gosti su zabili pred sam kraj utakmice, u 87. minuti. No nesretni je Akinfejev postao neslavni rekorder - bila je to 40. utakmica Lige prvaka na kojoj je primio gol!

Trener Monaca Leonardo Jardim na kraju utakmice pohvalio je Akinfejeva...
'Golman CSKA bio je fantastičan, obranio je dvije ili tri stopostotne prilike. Spasio je svoju momčad od poraza', kazao je Jardim, a domaći trener Leonid Slutskij je zaključio:
'Mogu vam reći da se Igor ne uzbuđuje previše zbog ovog neslavnog rekorda. Spokojan je...'

Njegova je neslavna serija započela prije točno deset godina, 1. studenog 2006. godine CSKA je odigrao 0:0 s Arsenalom i to je posljednja utakmica na kojoj Akinfejev nije primio gol. Već na sljedećoj utakmici, 21. studenog 2006. Porto mu je zabio dva... I tako sve počelo. Kad će serija stati? To nitko ne zna...