JE LI TO I CILJ?

Dinamo ipak nije najgora momčad u Ligi prvaka

19.10.2016 u 11:17

  • +9

Liga prvaka, 3. kolo: Dinamo - Sevilla

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama možda još nemaju osvojenih bodova u grupnoj fazi Lige prvaka, uz gol razliku 0-8, no poljska Legija još gore prolazi. S obzirom na taktiku protiv Seville, čini se da je upravo to cilj 'modrih': ne biti najgori u elitnom klupskom nogometnom natjecanju...

'Modri' su ovog utorka očekivano izgubili na Maksimiru od aktualnog pobjednika Europske lige, ali tek minimalno, za razliku od uvjerljivih poraza na početku natjecanja, 3:0 protiv Lyona i 4:0 protiv Juventusa.

Dinamovi zadnji nastupi u Ligi prvaka:

2011. Real, Lyon, Ajax - 0 bodova
2012. Porto, Kijev, PSG - 1 bod
2015. Bayern, Arsenal, Olympiacos - 3 boda
2016. Juventus, Sevilla, Lyon - 0 bodova

Tim se podnošljivim porazom Dinamo još malo udaljio od titule najgore momčadi u Ligi prvaka. Naime, poljska Legia u isto je vrijeme izgubila od Real Madrida 5:1 i tako ostala na nula osvojenih bodova, uz čak 13 primljenih golova, pa Dinamova nula i gol razlika -8 uz varšavske dečke ne izgleda tako strašno.

Kako je Petev postavio momčad protiv Seville, čini se da je upravo to i glavni cilj Dinama: ne biti najgori u elitnom klupskom nogometnom natjecanju. Naime, 'modri' su se prvih 70 minuta branili s kompletnom momčadi oko svog kaznenog prostora i postizanje pogotka pred vlastitom publikom definitivno nije bio prioritet. Kad su se konačno ohrabrili u završnici, pokazalo se da mogu parirati Andalužanima, no nije im se posrećilo iznenaditi goste i lišiti ih pobjede.

Bi li Dinamo bolje prošao da je igrao otvorenije protiv jedne od najboljih momčadi Primere, teško je reći, iako ostaje dojam da Sevilla nije bila u jednom od svojih najboljih izdanja i da se hrabrijim pristupom moglo učiniti nešto. No nećemo nikad saznati.

Što se 'modrih' u Ligi prvaka tiče, oni su navikli na poraze u posljednja četiri izdanja. Rekordno loša bila je 2011. godina u grupi s Realom, Lyonom i Ajaxom, a sljedeće sezone osvojeni bod protiv Kijeva proglašen je velikim uspjehom. Prošle godine ipak je napravljen iskorak, dogodila se pobjeda protiv Arsenala i nesretni porazi od Olympiacosa, no prodajom Pjace i Roga aktualni prvak Hrvatske vratio se na staro i ponovo je ne biti najgori u Ligi prvaka te osvojiti jedan bod nešto što se može proglasiti određenim uspjehom...