ZAŠTO JE TO NAPRAVIO

Skandal na ždrijebu Lige prvaka; treba li ga zbog ovoga poništiti?

26.08.2016 u 12:59

Bionic
Reading

Bizarna situacija dogodila se za vrijeme ždrijeba Lige prvaka u Monaku, a uzrokovao ju je legendarni brazilski reprezentativac Roberto Carlos

Nogometni velikani Clarence Seedorf, Thierry Henry, Ruud van Nilsterooy i Roberto Carlos bili su zaduženi za izvlačenje klubova iz jakosnih skupina. Brazilski majstor je to radio kao posljednji jer je dobio najslabiji 'pot'.

No on je za vrijeme izvlačenja prekršio pravilo. Izvukao je jednu kuglicu, pogledao i opipao je te je vratio u posudu. Nevjerojatno. Tim činom opet je dao materijala onima koji smatraju da se ždrijebovi Lige prvaka, ali i ostalih velikih natjecanja, namještaju.

Roberto Carlos je zatim opet promiješao kuglice i nakon toga izvukao kuglicu u kojoj se nalazio Ludogorec te ga smjestio u skupinu A s PSG-om, Arsenalom i Baselom.

Inače, o navodnom namještanju ždrijebova govorio je ranije bivši osramoćeni predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

'Zapravo je vrlo jednostavno - ako želite raspoznati kuglice, neke stavite u zamrzivač prije ždrijeba. Tako se kuglice jednostavno raspoznaju na dodir. Vidio sam to na jednom europskom ždrijebu', rekao je Blatter, ali nije objasnio zašto tada nije nešto poduzeo.