IZMJENE SU BITNE

Kranjčar nije Čačić: Od tragičara do junaka u velikoj pobjedi!

25.08.2016 u 11:09

Bionic
Reading

Iako je Zlatko Kranjčar bio taktički nadmudren u većem dijelu utakmice protiv Red Bulla, na kraju se strateg Dinama spasio odličnim izmjenama i postao junak velike pobjede. Utakmica u Salzburgu dobra je pouka onim trenerima koji izmjene tijekom susreta smatraju nebitnima...

Dinamo je po drugi put u svojoj povijesti ušao u Ligu prvaka pod vodstvom Cice Kranjčara. Legendarni bivši nogometaš 'modrih' tako je još jednom trijumfirao u Maksimiru te potvrdio da mu ide vođenje domaćih klubova, jer valja naglasiti da je on trener kojem je uspjelo i nemoguće: osvojiti titulu prvaka Hrvatske s klubom koji nije ni Dinamo ni Hajduk, sa Zagrebom 2002. godine.

No, ove srijede mogao je Kranjčar vrlo lako pognute glave izaći s terena u Salzburgu i sljedećeg dana čitati pregršt kritika na svoj račun. Naime, Dinamo je bio taktički potpuno inferioran veći dio susreta protiv domaćina. Sredina terena 'modrih' praktički nije postojala, a brzim kombinacijama po zemlji Red Bull je s lakoćom probijao zagrebačku obranu, posebno u prvom dijelu. Nema sumnje, Oscar Garcia dobro je proučio prvaka Hrvatske i sasvim nadmudrio Cicu.

Ipak, Kranjčar je bio taj koji se zadnji smijao na ovoj utakmici, a pobjeda je stigla upravo zahvaljujući njemu. Naime, uveo je prvo Antu Ćorića umjesto Henriqueza, a onda i braniča Gordona Schildenfelda umjesto veznjaka Domagoja Antolića te ga stavio u napad.

Bio je to ključan potez jer je Schifo dobio zadatak spuštati lopte suigračima u kaznenom prostoru i to mu je uspjelo u 87. minuti, kod izjednačujućeg gola Fernandesa koji je susret odveo u produžetak.

Tako je Kranjčar na kraju trenerski trijumfirao u Salzburgu i pokazao Anti Čačiću da su izmjene zaista bitne, a trener zbilja može svojim odlukama preokrenuti utakmicu koja se loše razvija. To je hrvatski izbornik tvrdoglavo odbijao priznati tijekom Eura u Francuskoj...