ŽDRIJEB OVOG ČETVRTKA

Dinamu prijeti brutalna grupa Lige prvaka, ali smiješi se i ugodna!

25.08.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama drugu godinu zaredom igrat će u grupnoj fazi Lige prvaka, a uoči ždrijeba ovog četvrtka jasno je da bi mogao izvući izuzetno jaku skupinu, ali uz malo sreće, mogao bi i sasvim solidno proći...

Dinamo je na dramatičan način izbacio Salzburg u posljednjoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka i sada zadovoljno čeka ishod ždrijeba koji će mu otkriti, ovog četvrtka s početkom u 18 sati, tri protivnika u grupnoj fazi elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

Kranjčarova momčad nalazi se u četvrtoj, najslabijoj jakosnoj skupini što znači da ne može igrati sa Celticom, Monacom, Legijom, Bešiktašem, Ludogorecom, Kopenhagenom i Rostovom, a može sa svima ostalima, među kojima su i najjači klubovi Europe.

Mogućnosti uoči ždrijeba je pregršt, a mi izdvajamo naizgled najgoru i najbolju opciju za Dinamo.

Grupa Bayern – Atletico – Tottenham – Dinamo

Bilo koja varijanta s Bayernom, Barcelonom ili Realom iz grupe nositelja je neugodna, ali ova uz koju se uz Bavarce vežu Atletico i Tottenham bila bi zbilja brutalna. Tu bi svaki osvojeni bod bio pravi podvig.

Grupa Leicester – Bayer – FC Brugge – Dinamo

Ova grupa već bi bila puno ugodnija za Kranjčarovu momčad. Leicester se, uz Benficu i CSKA, čini kao najbolja opcija iz grupe nositelja, dok bi se vjerojatno moglo nešto odigrati i protiv Bayera te belgijskog Bruggea. Tu bi Dinamo imao što za reći i mogao bi se nadati barem trećem mjestu i plasmanu u nokaut-fazu Europske lige.

No, to je samo želja, nemoguće je predvidjeti što nas čeka tijekom ždrijeba...

Jakosne skupine ždrijeba Lige prvaka:

SKUPINA 1: Real Madrid (Španjolska), Barcelona (Španjolska), Leicester City (Engleska), Bayern München (Njemačka), Juventus (Italija), Benfica (Portugal), Paris Saint-Germain (Francuska), CSKA Moskva (Rusija)

SKUPINA 2: Atletico Madrid (Španjolska), Borussia Dortmund (Njemačka), Arsenal (Engleska), Manchester City (Engleska) Sevilla (Španjolska), Porto (Portugal), Napoli (Italija), Bayer Leverkusen (Njemačka)

SKUPINA 3: Basel (Švicarska), Tottenham Hotspur (Engleska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Lyon (Francuska), PSV Eindhoven (Nizozemska), Sporting (Portugal), Club Brugge (Belgija), Borussia Moenchengladbach (Njemačka)

SKUPINA 4: Celtic (Škotska), Monaco (Francuska), Bešiktaš (Turska), Legia Varšava (Poljska), DINAMO ZAGREB (HRVATSKA), Ludogorec Razgrad (Bugarska), Kopenhagen (Danska), Rostov (Rusija)