PROŠAO I GUARDIOLA

Ruska bajka sa sretnim završetkom u Ligi prvaka!

24.08.2016 u 22:51

Bionic
Reading

Uvjerljivom pobjedom 4:1 u uzvratu protiv Ajaxa ruski Rostov po prvi je put u svojoj povijesti izborio plasman u Ligu prvaka, a u grupnu fazu su se ove srijede probili i Manchester City, Kopenhagen te Borussia M'gladbach...

Mali Rostov prošle je sezone prkosio bogatim rivalima u ruskom prvenstvu i borio se za naslov prvaka do samog kraja, da bi na kraju kao drugoplasirani izborio kvalifikacije za Ligu prvaka u kojima nije razočarao.

Sjajni strateg Kurban Berdijev, bivši trener Rubina koji je svojedobno pobijedio Barcelonu na Camp Nouu, uspio je s Rostovom izbaciti Anderlecht, ali je zatim napustio klub koji je s novim trenerom Kiričenkom nastavio u istom stilu i pokraj Ajaxa izborio plasman u grupnu fazu elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

Protiv Ajaxa u posljednjoj rundi kvalifikacija bilo je 1:1 u Amsterdamu, a u Rostovu je domaćin pobijedio s uvjerljivih 4:1, golovima Azmouna, Jerohina, Noboe i Poloza te tako sretno dovršio svoju bajku u Ligi prvaka.

Osim Rostova dalje je prošao i Manchester City s ukupnih 6:0 protiv Steaue, ali tek s minimalnom pobjedom kod kuće, zahvaljujući golu Delpha.

U Ligi prvaka igrat će i danski Kopenhagen koji je s 1:1 na Cipru očuvao svoju prednost iz prve utakmice protiv APOEL-a.

Borussia M'Gladbach nije imala nikakvih problema s Young Boysima ove srijede koje je pobijedila sa 6:1 uz tri gola Raffaela te s ukupnih 9:2 odlazi u Ligu prvaka.