KVALIFIKACIJE ZA LP

Roma nije mogla s devet igrača, Subašić slavi s Monacom

23.08.2016 u 22:44

Bionic
Reading

Nakon 1:1 u Portu, do kojih je Roma stigla s igračem manje, navijači na Olimpicu nadali su se uspješnijem ishodu. No, De Rossi pa i Emerson brutalnim su startovima oštetili svoju momčad. Porto je, pak, priliku iskoristio i s gostujućih 3:0 prošao u skupinu Lige prvaka. Baš kao i Monaco našeg Danijela Subašića, u okršaju s Villarrealom

Talijanska momčad je u Portugalu s igračem manje uspjela izvući remi koji je Romi ostavljao prostor za nadu da će pred svojim navijačima uspjeti preskočiti Porto. No, već u osmoj minuti gosti su preko Felipea poveli. Rominu treneru Lucianu Spallettiju pao je mrak na oči kad je poljski sudac Szymon Marciniak u 39. minuti opravdano pokazao izravni crveni karton kapetanu Danieleu De Rossiju zbog brutalnog starta na Maxiju Pereiri koji je morao izaći iz igre.

Roma je u bezizlaznu situaciju došla kad je u 50. minuti Emerson zaradio izravni crveni karton zbog još jednog brutalnog starta. Porto je svoju veliku brojčanu prednost iskoristio u 73. i 75. minuti, kad su pogotke postigli Layun i Corona te potvrdili prolaz Portugalaca u Ligu prvaka.

Ondje će ponovno igrati i hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić sa svojim Monacom. Subašić je sačuvao svoju mrežu, a Fabinho u sudačkoj nadoknadi potvrdio prolaz francuskog ligaša koji je još iz Španjolske donio prednost 2:1 nad Villarrealom.

Najveću prednost iz prvog dvoboja imao je Celtic koji je na gostovanje kod Hapoel Be'er Sheve donio tri gola viška (5:2). No, škotski prvak bio je na rubu ispadanja. Hapoel je slavio s 2:0 i jedan mu je pogodak nedostajao za plasman u Ligu prvaka, a valja istaknuti da su Izraelci kod 0:0 u 15. minuti propustili realizirati kazneni udarac jer je Radijev pokušaj zaustavio vratar Craig Gordon.

Hapoel je od 48. minute vodio 2:0, ali u preostalih 47 minuta domaći nisu uspjeli postići pogodak koji bi ih odveo u grupnu fazu Lige prvaka. Trener Celtica Brendan Rodgers bio je na rubu još jednog poražavajućeg rezultata, ali se njegova momčad ipak izvukla.

Uz Porto, Monaco i Celtic, u utorak su prednost iz prve utakmice uspjeli obraniti poljska Legia i bugarski Ludogorec te tako izborili nastup u Ligi prvaka.

Liga prvaka
Hapoel Beer Sheva Celtic 2:0
prva utakmica 5:2
Monaco Villarreal 1:0
prva utakmica 1:2
Roma Porto 0:3
prva utakmica 1:1
Legia Varšava Dundalk 1:1
prva utakmica 0:2
Plzen Ludogorets Razgrad 2:2
prva utakmica 2:0