ĆORIĆ I SOUDANI JUNACI

'Modri' u tri minute slomili Gruzijce i približili se Ligi prvaka!

26.07.2016 u 23:04

  • +12

Liga prvaka, 3. pretkolo: Dinamo Z. - Dinamo T.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka pobijedili su imenjaka iz Tbilisija rezultatom 2:0 te tako napravili veliki korak prema završnoj stepenici kvalifikacija za elitno klupsko nogometno natjecanje...

Kranjčarova momčad odlično je odradila prvi dio posla protiv gruzijskog suparnika. Možda to nije bila impresivna pobjeda uljepšana apsolutnom dominacijaom na terenu, no hrvatski Dinamo je pokazao efikasnost potrebnu za uspjeh u Europi i ima razloga za zadovoljstvo te optimizam uoči uzvrata.

Ovog utorka ljubitelji nogometa na Maksimiru su mogli uživati u zanimljivoj utakmici. Na početku susreta gruzijski Dinamo je bio taj koji je bolje krenuo i u prvih pola sata diktirao je igru i vladao sredinom terena, no u samoj završnici bio je vrlo neefikasan. Svi udaraci gostiju iz Tbilisija odlazili su daleko pokraj gola.

'Modri' su pak imali u uvodnom dijelu utakmice tek jedan bezopasan udarac Stojanoviča u okvir u 15. minuti, no došli su na svoje u završnici prvog poluvremena. Kad su već navijači na tribinama počeli sumnjati u sretan ishod utakmice prekrasnom loptom u 39. minuti Ćorić je pronašao Soudanija koji je izbio sam pred Scribea i vješto zabio.


Samo tri minute kasnije zagrebački Dinamo ponovo se veselio. Ovaj put je munjevita kontra završila ubacivanjem Fernandesa s lijeve strane i lakim pogotkom Ante Ćorića iz blizine. Gruzijska igra se zatim raspala pa su gosti bili sretni kad je sudac označio kraj prvog dijela.


Tbilisi se nakon odmora opet posložio i bio ravnopravan protivnik, ali nastavio je s promašajima. U 55. minuti Gelashvili je bio sam pred Eduardom i morao je zabiti, ali poslao je loptu preko gola. Takvu priliku više gosti nisu imali, a hrvatski Dinamo se u nekoliko navrata približio trećem pogotku, Rog, Fernenades i Ćorić su opasno prijetili, no rezultat se nije mijenjao i naš će prvak s komotnih 2:0 putovati u Tbilisi sljedeći tjedan. Zagrebački klub definitivno je blizu prolasku dalje, ali treba ostati oprezan, jer Gruzijci su pokazali da znaju igrati nogomet...

Liga prvaka, 3. pretkolo

Dinamo Z. – Dinamo T. 2:0 (Soudani 39, Ćorić 42)