DVA GOLA ZA SPAS

Marko Pjaca o svom 'savršenom odlasku' iz Dinama

21.07.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Marko Pjaca je uspio suzdržati suze dok je u završnici svog posljednjeg dvoboja za Dinamo u kojem je zabio dva gola napuštao Maksimir

Ostalo je još desetak minuta igre protiv Vardara, no 21-godišnji Marko Pjaca je svoje već bio obavio. Zabio je dva gola s bijele točke, trasirao put prema pobjedi 3:2 i posljednji put zapljeskao tribinama na stadionu na kojemu je i započeo karijeru kao dijete.

Suzdržao je suze, dugo otpozdravljao i uživao u ovacijama.

'Nikada nismo gubili vjeru u sebe, znali smo da smo bolji od njih, to pokazali i prošli dalje. Za mene je ovo najljepši mogući oproštaj od svojeg kluba koji sam mogao imati. Dva gola, asistencija, prolazak dalje i pljesak tisuća navijača dok sam izlazio – neću to nikada zaboraviti. Penali? Bilo mi je teško; ma cijelu utakmicu sam bio nervozan kao da mi je prva, a ne zadnja. Sva sreća da se sve dobro završilo', rekao je Marko nakon utakmice dodavši:


'Veliko hvala svima koji su nas podržali danas, a ja im se posebno zahvaljujem na oproštaju koji su mi priuštili. Neću to nikada zaboraviti', završio je heroj večeri koji nije potvrdio da odlazi u Juventus. Još nije službeno...

'Za dva, tri dana sve će se znati', sa smiješkom je kazap Pjacakoji će ovu utakmicu zaista pamtiti cijeli život:Bila mi je želja igrati zadnju tekmu na Maksimiru, pomoći suigračima da prođemo dalje i oprostiti se kak' treba. Uf… Mislim da ću svega biti svjestan tek kada spakiram kofere.

Za kraj je svom klubu zaželio sve najbolje:

'Ja ću navijati za Dinamo, pratiti utakmice i od srca im želim da uđu u Ligu prvaka.'

Pjaca je zadnji gol zabio pod gredu i otišao put Italije