NOVI PREOKRET

Pjaca i Dinamo u ludom dvoboju prošli čvrsti Vardar

20.07.2016 u 22:43

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u burnom dvoboju na Maksimiru uspjeli postići još jednu pobjedu (3:2) nad Vardarom i plasirati se u treće pretkolo Lige prvaka u kojem ga čeka imenjak iz Tbilisija

Dinamo je prošlog tjedna u Skopju izborio vrijednu prednost od 2:1 što gostima nije ostavilo prostora za preširok manevarski prostor. Goce Sedloski je znao da mu za prolaz u iduću fazu trebaju (barem) dva gola i poslao je svoju momčad u visoki presing kako bi 'upecao' pokoju laku loptu iz Dinamove tranzicije.

Sigali i Schildenfeld pomogli su mu u toj strategiji olako predavši čak pet opasnih paseva u prvih pola sata, no prednja linija Vardara jednostavno nije znala kako iskoristiti te pogreške favoriziranih domaćina. Dok je Dinamo prilično bezopasno pokušavao graditi situacije oko makedonskog gola Vardar je prvi put zaprijetio iz prekida.


U 37. minuti strijelac iz prvog dvoboja Hambartsumyan glavom pogađa vratnicu (u prvom susretu Vardar ih je pogodio tri...), da bi samo dvije minute zatim Velkoski s gotovo 30 metara idealnim prizemnim udarcem uz suprotnu stativu u ekstazu doveo 50-ak okupljenih Komita.


Dinamo je u nastavak ušao odlučniji i to im je uz dva gola s bijele točke donijelo očekivani prolaz. Više od 10 tisuća gledatelja prvi je gol plavih proslavilo u 55. minuti kada je Rog srušen u kaznenom prostoru, a Marko Pjaca s bijele točke pogodio svoj prvi gol večeri. No, Vardar je ponovno dočekao priliku i tek sedam minuta kasnije razvio dobru kontru koju je nesretnim startom u autogol pretvorio Schildenfeld.


Imali su Makedonci situaciju za produžetak do 70. minute, no tada Spirovski krajnje naivno skače s rukom u zraku i Ivanov drugi puta pokazuje na bijelu točku. Pjaca je ovaj put naciljao pod gredu i svojim posljednjim golom za Dinamo odnio miris drame s 'ludog susreta' u Maksimiru. Jurišnici Goce Sedloskog ostali su tada bez snage i ideje, i konačan udarac zadao im je Machado koji je uz dodir protivničkog pogodio za konačnih 3:2.

Dinamo idući europski ispit ima već u utorak kada na Maksimir dolazi imenjak iz Tbilisija.