ŽDRIJEB U NYONU

Dinamo doznao protivnika u lovu na Ligu prvaka; ništa od Zvezde

18.07.2016 u 17:02

Bionic
Reading

U petak u 12 sati u švicarskom Nyonu održan je ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka. Hrvatski prvak Dinamo će, ako prođe makedonski Vardar (uzvrat 20.7. na Arenasport 2), igrati protiv gruzijskog Dinama Tbilisija ili armenskog Alashkerta. Prvi dvoboji 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka na rasporedu su 26. i 27. srpnja, a uzvrati 2. i 3. kolovoza

Dinamo će, ako prođe Vardar koji je nadigrao u Skopju 2:1, u 3. pretkolu igrati protiv gruzijskog Dinama Tbilisija ili armenskog Alashkerta! Podsjetimo, Dinamo Tbilisi u prvoj je utakmici nadigrao klub iz Armenije sa 2:0, a prije susreta bio je favorit u tom dvoboju. Tu prednost Dinama iz Tbilisija mora obraniti na uzvratu u Jerevanu, u utorak 19. srpnja. Prema koeficijentu spomenutih klubova to je bio jedan od najboljih izbora za momčad hrvatskog prvaka.

Podsjetimo, Dinamo je u prvoj utakmici 2. pretkola u Skopju bio bolji od Vardara 2:1, a uzvrat, koji izravno možete gledati na kanalu 2 Arenasporta, igra se u srijedu 20. srpnja (20:45).

Zanimljivo je spomenuti kako za Dinamo Tbilisi igra i jedan Hrvat. Riječ je o Matiji Špičiću koji je u prošloj sezoni MAtv Prve lige bio član NK Osijek. Inače, prema dostupnim podacima s Transfermarktu Dinamo Tbilisi vrijedi oko 7,6 milijuna eura, a trener momčadi je Slovak Juraj Jarabek. Kada je armenski Alashkert u pitanju taj klub prema Transfermarktu vrijedi oko 4,4 milijuna eura.

Kako i gdje gledati  Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport 2) uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka Dinamo-Vardar možete 20.7. (20:45) gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) također mogu gledati utakmice na svom mobilnom uređaju ako se u tom trenutku nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Prvi dvoboji 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka na rasporedu su 26. i 27. srpnja, a uzvrati 2. i 3. kolovoza.

Treba reći kako je Uefa uoči ždrijeba Lige prvaka i Europske lige održala minutu šutnje za žrtve terorističkog napada u Francuskoj, u gradu Nici.

Iako je ranije bilo najavljeno da je jedan od potencijalnih suparnika Dinama Crvena zvezda, Uefa je naknadnim kraćenjem popisa korigirala listu te tako nećemo vidjeti okršaj ova dva kluba koja su se u bivšoj državi puno puta susretala, a posebno je ostao upamćen nikad odigrani derbi 13. svibnja 1990. zbog nereda navijača. Uefa je naime napravila dvije grupe nositelja te dvije grupe onih koji nisu nositelji...

Kompletan ždrijeb 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka


Put prvaka

Rosenborg (Nor)/IFK Norrkoeping (Šve) - The New Saints (Wal)/APOEL (Cip)

Vardar (Mak)/DINAMO ZAGREB (HRV) - Dinamo Tbilisi (Gru)/Alaškert (Arm)

Olympiacos (Grč) - Hapoel Beer-Sheva (Izr)/Šeriff (Mol)

Žalgiris Vilnius (Lit)/Astana (Kaz) - Lincoln (Gib)/Celtic (Ško)

Olimpija Ljubljana (Slo)/Trenčín (Slk) - Zrinjski (BIH)/Legia Varšava (Polj)

Viktoria Plzen (Češ) - Qarabag (Aze)/F91 Dudelange (Luk)

Astra Giurgiu (Rum) - Crusaders (Sj. Irs)/FC Kopenhagen (Dan)

BATE Borisov (Bje)/SJK Seinaejoki (Fin) - Dundalk (Irs)/FH Hafnarfjoerdur (Isl)

Ludogorec Razgrad (Bug)/Mladost Podgorica (CG) - Valletta (Mal)/Crvena zvezda (Srb)

Partizani (Alb)/Ferencvaros (Mađ) - FC Salzburg (Aut)/Liepaja (Lat)

Ligaški put

Ajax (Niz) - PAOK (Grč)

Sparta Prag (Češ) - Steaua Bukurešt (Rum)

Šahtar Donjeck (Ukr) - Young Boys (Švi)

Rostov (Rus) - Anderlecht (Bel)

Fenerbahče (Tur) - Monaco (Fra)