DRAMA NA SAN SIRU

Penali kobni za Atletico, Real po 11. put prvak Europe!

29.05.2016 u 00:16

  • +10

Liga prvaka, polufinale: Real M. - Atletico M.

Izvor: Reuters / Autor: Reuters / Kai Pfaffenbach

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida pobjednici su ovogodišnje Lige prvaka nakon što su u milanskom finalu pobijedili Atletico zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca...

Zinedine Zidane je uspio. Real Madrid popeo se na krov Europe po 11. put u svojoj povijesti i tako na najbolji mogući način završio svoju sezonu. Protiv žilavog Simeoneovog Atletica morali su odlučivati udarci s bijele točke, a sreća je bila na strani 'kraljevskog kluba' koji je kao i 2014. godine u finalnom okršaj s gradskim rivalom stigao do europske titule.

Gledatelji na San Siru svjedočili su iznimno borbenom finalu. Real je bio taj koji je bolje otvorio utakmicu, a u prvom dijelu Zidaneova momčad vladala je terenom. Nagrada je stigla vrlo brzo, već u 15. minuti kada je nakon ubačaja Kroosa Bale proslijedio loptu glavom, a Sergio Ramos ju iz blizine proslijedio u mrežu. Branič 'kraljevskog kluba' bio je u malom zaleđu prilikom realizacije, no sudac Clattenburg priznao je pogodak.



Do odmor je Real imao više od igre i bio bliži drugom pogotku nego Atletico izjednačenju, no u drugom dijelu sve se promijenio. U 48. minuti Pepe je nespretno srušio Torresa unutar kaznenog prostora i poklonio Atleticu idealnu priliku za izjednačenje. Ipak, Antoine Griezmann poslao je loptu u gredu i činilo se da je Simeonenova momčad propustila svoju priliku za povratak u utakmicu.

No, borbeni Atletico u 79. minuti dočekao je svoj trenutak, a nakon ubačaja Juanfrana Carrasco je iz blizine izjednačio na 1:1 i odveo utakmicu u produžetak. U njemu nije bilo izglednih prilika pa je odluka o prvaku Europe pala s bijele točke. Po tri izvođača oba kluba bila su na početku sigurno, a onda nakon što je Sergio Ramos zabio za Real, Juanfran je pogodio okvir gola za Atletico i Cristianu Ronaldu preostalo je zabiti i donijeti titulu svom klubu. Portugalac je to i napravio za veliko slavlje navijača Reala.



U redovima Reala cijelu utakmicu odigrao je prilično dobro Luka Modrić, posebno u prvom poluvremenu kada je njegova momčad imala najbolju fazu utakmice. Trijumfom je došao do svoje druge europske titule, a Mateo Kovačić koji nije ulazio u igru osvojio je svoju prvu.



Diegu Simeoneu i njegovim igračima ostaje pak žal, jer Liga prvaka jedino je što nisu uspjeli osvojiti, a pitanje je hoće li u budućnosti dobiti treću priliku...



Liga prvaka, finale

Real M. - Atletico M. 1:1 (Ramos 15 / Carrasco 79) 5:3 nakon penala