KLJUČAN ZA FINALE

Kokeovo priznanje Modriću: Njega bih prvog maknuo...

24.05.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Veznjak španjolske reprezentacije i Atletico Madrida Koke (24) rekao je da mu se sviđa kako hrvatski veznjak Luka Modrić vodi igru Reala, s kojim će se za tjedan dana sučeliti u finalu Lige prvaka. Nakon tog finala čeka ih i reprezentativni okršaj na EURU...

Na pitanje koga bi maknuo iz momčadi Real Madrida da može, te tko mu se najviše sviđa, odgovorio je da je to Luka Modrić: 'Sviđa mi se jako Modrić, sviđa mi se kako pokreće momčad i kakvu ulogu ima u njoj. On je jedan od njihovih najvažnijh igrača i kada bih mogao nekoga maknuti iz Reala, to bi bio Modrić.'

U Milanu će u finalu Lige prvaka 28. svibnja igrati Atletico i Real Madrid.

'Uvijek želimo pobijediti protiv Real Madrida, to je derbi, bez obzira da li je riječ o finalu ili prijateljskoj utakmici. Ispalo je da opet protiv njih igramo finale Lige prvaka. Idemo na njih sa željom da ih pobijedimo,' izjavio je Koke.

Real Madrid je 2014. godine pobijedio s 4-1 nakon produžetaka, iako je Atletico vodio s 1-0 sve do 93. minute. Ljubitelji nogometa u Hrvatskoj nadaju se kako će osim Luke Modrića koju minutu od trenera Zidanea u finalnoj utakmici dobiti i 22-godišnji Mateo Kovačić

Koke je ove sezone odigrao 50 utakmica, te je zabio pet golova i još 17 puta asistirao.

'Onima koji tada nisu bili s nama prenosimo mirnoću. Do susreta je preostalo još nekoliko dana, ali osjeća se tenzija utakmice. Već se tjedan i pol pripremamo za taj susret, a igračima koji će sada zaigrati prvo finale ne govorimo puno. Najvažnije je zadržati mirnoću, bez euforije, kao da je riječ o jednoj običnoj utakmici,' rekao je Koke.


Atletico Madrid je završio sezonu na trećem mjestu s dva boda zaostatka za drugim Real Madridom te tri boda za prvakom Barcelonom.

'Imali smo fantastičnu sezonu, bili smo mali korak do osvajanja prvenstva, no znali smo da su Barcelona i Real odlične ekipe. Na putu prema finalu Lige prvaka eliminirali smo snažne momčadi, poput PSV-a, Barcelone i Bayerna. No, svejedno je što si napravio prije finala. Sada ponovno treba pobijediti,' dodao je.

Real Madrid je na putu do finala izbacio Romu, Wolfsburg i Manchester City.

'Nisu to bile slabe momčadi, ali istina je da smo se mi suprotstavili izuzetno jakim ekipama, prvacima svojih zemalja,' kazao je Koke.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque objavio popis od 25 igrača na kojem je i Koke, ali se nije našlo mjesta za 32-godišnjeg napadača Atletica Fernanda Torresa koji je za Španjolsku odigrao 115 utakmica. No, pozvan je Atleticov 21-godišnji veznjak Saul Niguez koji je dosad nastupao za mladu reprezentaciju.

'Veselim se, pun sam želje i entuzijazma da pomognem reprezentaciji i svojoj zemlji. Nadam se da ćemo osvojiti treće Europsko prvenstvo zaredom. Saul je u spektakularnoj formi, pa me ne iznenađuje što je na popisu. Šteta zbog Torresa, jer je odigrao odličnu sezonu,' rekao je Koke kojem će ovo biti prvo Europsko prvenstvo sa Španjolskom.

Koke je jedan od najvažnijih igrača među 'Simeoneovim jednakima'