POŠTOVANJE UOČI FINALA

Simeone objasnio kako je Zidane preporodio Real

21.05.2016 u 12:18

Bionic
Reading

Diego Simeone nastavlja raditi čuda na klupi madridskog Atletica, a pred krunom karijere opet mu stoji gradski rival Real. Prije samo nekoliko mjeseci Atletico bi u ovom dvoboju bio favorit, ali novi trener donio je svježinu 'kraljevima' i Realov stroj opet djeluje podmazamo

Atletico i Real će iduće subote u Milanu odlučiti tko će Španjolskoj donijeti 16. naslov europskog klupskog prvaka. Modrićeva momčad hvata svoj 11. naslov, a Atletico je pred trećim pokušajem za prvo podizanje tog trofeja. U oba dosadašnja navrata (1974. i 2014.) naslovi su im izmicali u posljednjim sekundama susreta, a Simeone pred sobom sada ima i Zinedinea Zidanea.

'Moram mu čestitati na obavljenom poslu, jer ga je obavio izvanredno. Odmah je vidljiv stimulans koji je Real Zidneovim dolaskom dobio u napadu, ubrzali su loptu i igraju s većim intenzitetom,' govori Simeone u najavi finala i posjeća.


'Real je pri njegovom dolasku bio u vidljivoj krizi, no danas momčad ponovno izvrsno koristi brzinu svojih napadača. Stil im je puno kompletniji, Zidane i tjera svoje napadače da rade bez lopte i ponovno su momčad koja može računati na borbu za naslov prvaka,' smatra Simeone koji ipak savršeno poznaje i svaku pukotinu u Realovom sustavu. Ali o tome će 'pričati' na terenu San Sira.