VRLO OZBILJNO

Slovenac postaje najmoćnija osoba u europskom nogometu?

18.05.2016 u 18:37

Bionic
Reading

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin (49) jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog predsjednika Europske nogometne federacije UEFA, tvrde u srijedu slovenski mediji

Slovenski mediji su prenijeli i pisanje engleskog tiska u kojem se ovih dana navodi kako je Čeferin jedan od najboljih kandidata za mjesto koje će u rujnu i formalno napustiti Michel Platini, te da ga podržava više nacionalnih saveza,

Ljubljansko 'Delo' navodi da je potporu Čeferinu već izrazilo više saveza s područja bivše Jugoslavije, među ostalima Davor Šuker i Dejan Savičević u ime svojih organizacija. U europskim se nogometnim krugovima o Čeferinu govori kao o jednom od najboljih mladih nogometnih lidera u istočnoj Europi.

Čestitam Čeferinu što se je odlučio za kandidaturu iako ima malo mogućnosti, kazao je za 'Delo' nekadašnji nogometaš i bivši slovenski izbornik Branko Oblak koji kao otegotne okolnosti spominje to što je Slovenija mala država i što Čeferin nikad nije igrao nogomet.

Bivši predsjednik Slovenskog olimpijskog odbora Janez Kocijančič izjavio je za 'Delo' da je kandidatura Čeferina velika čast za Sloveniju koja je sportski razvijena zemlja i koja zaslužuje najviše položaje u međunarodnom sportu.

'Istina je da u nogometu postoje mnoge jače zemlje, ali Čeferin ima kvalitete koje ga kvalificiraju za predsjednika UEFA-e', kazao je Kocijančič.

Čeferin je direktor najpoznatijeg odvjetničkog ureda u Sloveniji, kancelarije "Čeferin i sinovi" koju je osnovao njegov otac Peter, a ured vodi zajedno s bratom Rokom Čeferinom.