LUDILO NA ANFIELDU

Liverpool i odlični Lovren pregazili Villarreal te prošli u finale

06.05.2016 u 09:13

Bionic
Reading

U finalu Europske nogometne lige 18. svibnja u Baselu na stadionu St. Jakob Park igrat će branitelj naslova Sevilla i Liverpool. Na Anfieldu su 'Redsi' slavili 3-0 te su tako nadoknadili poraz iz prvog susreta 1-0

Liverpool je sjajnom predstavom 'razbio' Villarreal 3-0 nakon 0-1 iz prve utakmice izborivši svoje jedanaesto europsko finale pri čemu četvrto u ovom natjecanju. 'Redsi' su anulirali zaostatak iz prve utakmice već u sedmoj minutu utakmice i to autogolom Brune Soriana. Firminho je ubacio sa strane, Sturridge promašio, no lopta se od kapetana 'žute podmornice' odbila u mrežu.

Liverpool je bio bolji i u nastavku susreta i posve zasluženo je u 63. minuti golom Daniela Sturridgea povećao prednost na 2-0. Novi problemi za goste stigli su u 71. minuti kada je Victor Ruiz zbog drugog žutog kartona završio na tribinama.

Sve dvojbe oko pitanja putnika u Basel engleski sastav je riješio u 81. minuti golom Adama Lallane.

Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za domaćine i pružio sjajnu predstavu. Par puta je majstorski zaustavio suparničke igrače te je tako dao veliki udio u ovom trijumf 'Redsa'.


Liverpool je pet puta bio europski prvak, a tri puta pobjednik Kup Uefa. Posljednje euro finale imao je 2007. kada je u LP izgubio od Milana. 'Redsi' su pobijedili u Kupu Uefa 1973., 1976. i 2001. godine. Za Villarrela je ovo bilo četvrto europsko polufinale i četvrti poraz. U polufinalu Lige prvaka su ispali 2006. od Arsenala, a u Kupu Uefa i Europskoj ligi 2004. od Valencije i 2011. od Porta.

O drugom polufinalu čitajte OVDJE.