JARNI ZA TPORTAL.HR

Najbolji hrvatski ljevak o dominaciji Španjolaca i Čačićevom izboru

29.04.2016 u 14:50

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Jarni, koji je donedavno bio trener prve momčadi u Puškaš akademiji, s velikim interesom prati završnicu sezone u europskim natjecanjima, ali i njemu vrlo poznatoj španjolskoj ligi

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri Robert Jarni čak je sedam sezona igrao u Španjolskoj. Tri godine u Betisu, jednu u madridskom Realu te još tri u Las Palmasu. S obzirom na taj staž na Pirinejskom poluotoku, ali i trenersko iskustvo, Jarni na posljednje uspjehe španjolskih klubova gleda sa simpatijama.

'Španjolci dokazuju da imaju najkvalitetnije ekipe, a u kojima igraju jednako kvalitetni strani igrači, na visokoj razini', rekao je u razgovoru za tportal.hr Robert Jarni, a potom i prokomentirao mogućnost da u finalima europskih natjecanja igraju španjolski klubovi. Rezultati im zasad idu na ruku.

'Na dobrom su putu, ali ja još uvijek ne bih stavio ruku u vatru za takav rasplet. Mene posebno veseli to da tzv. manji španjolski klubovi opet oduševljavaju, a to su Sevilla i Villarreal. Momčad s El Madrigala još je veće iznenađenje od Seville jer igra lijep, atraktivan i efikasan nogomet. Sevilla je pak dokaz odlične skautske službe, kojoj nisu promaknuli veliki talenti, nepoznati a jeftini. Naravno, pitanje je kako bi se ti igrači razvijali da nemaju odličnog trenera. Čuo sam da je Konopljanka, kojeg su doveli iz Dnjipra, imao nekakvih smetnji, a pomogao mu je hrvatski maser. Dakle, i on je vrhunski igrač, na kojem će Sevilla u budućnosti puno zaraditi.'

Kad smo već kod španjolskog nogometa, opet se ponavlja velika neizvjesnost. Iako je prije 40-ak dana izgledalo drugačije jer je Barcelona imala 11 bodova prednosti?

'To se još jednom dokazalo da reprezentacijske stanke ne koriste takvim momčadima. Kada im igrači odu na druge kontinente, obično se vrate umorni, ozlijeđeni, u drugom 'filmu'. A to se sada dogodilo i Barceloni. Sada su Katalonci pod velikim pritiskom, nemaju pravo na kiks, a siguran sam da će i Atletico i Real spremno dočekati njihov propust. Makar, mislim da Barcelona ipak neće dopustiti veliko iznenađenje.'

S obzirom da ste vi bili najbolji igrač hrvatske reprezentacije na lijevom boku, kako vidite odluku izbornika Čačića da 'zanemari' ljevaka?

'Puno me je ljudi to već pitalo, ali ne treba se mučiti tražeći odgovor jer izbornik je taj koji odlučuje. On sastavlja popis, on bira igrače prema svojim željama, viđenjima i planovima. Jedino što mogu reći jest da Vida može uskočiti, ali sigurno nije trajno rješenje', poručio je Robert Jarni, koji trenutno boravi u Splitu.

I čeka novu, konkretnu ponudu za nastavak trenerske karijere.