MODRIĆ U PRVIH 11

Evo gdje možete gledati povijesno polufinale; City čeka Real!

26.04.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Prvu polufinalnu utakmicu Uefine nogometne Lige prvaka igraju bogati engleski klub Manchester City i deseterostruki prvak Europe Real Madrid (Arenasport 3, 20:45). Spektakl je zajamčen, a s obzirom da je u prvih 11 Reala i naš Luka Modrić nema sumnje kako će biti posebno zanimljiva i mnogim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj. Manchester City je prvi put u povijesti u polufinalu Lige prvaka, a suparnik mu je rekorder po broju europskih naslova Real iz Madrida...

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

U svom prvom polufinalu Lige prvaka ikada Manchester City je priželjkivao baš Real jer vjeruje da protiv njih može razviti svoju igru, pogotovo kao domaćin, ali od 10 utakmica u Ligi prvaka ove sezone Madriđani na čak osam nisu primili gol.

Naoko se favorit zna, ali engleski klub ima svoju računicu i ne odriče se lako pomisli na finale. Podcjenjivali su ga i uoči četvrtfinalnih ogleda protiv Parisa Saint Germaina, pa je prošao nakon dvije vrlo dobre utakmice, a već nakon ždrijeba polufinala moglo se čuti u engleskim redovima da je Real od svih polufinalista momčad koja najviše dopušta igrati, najmanje je agresivna i ima najpropusniju obranu.

Ono što neće usrećiti City je podatak da je Real baš u Ligi prvaka ove sezone bio najuvjerljiviji, te je 10 dvoboja upisao osam pobjeda i po jedan remi i poraz. Protiv Madriđana su golove postizali samo Šahtar (trijumf Reala 4:3) i Wolfsburg (poraz 0:2 u prvoj utakmici četvrtfinala), dok je čak osam puta mreža kraljevskog kluba ostala nedirnuta.

U napadu Real je čak 25 puta zabio, što je prosjek od dva i pol gola po utakmici. Manchester City je pak dosad zabilježio šest trijumfa, dva remija i dva poraza, a gol razlika mu 18:11.

Ovo će biti i posebna utakmica za čilenaskog trenera Manuela Pellegrinija jer može se osvetiri Realu gdje je otkaz dobio nakon samo jedne sezone i drugog mjesta iza Barcelone, a u finalu ga možda dočeka krvnik, koji ga je smaknuo s klupe Manchester Cityja i prije nego je ova sezona završila - Josep Guardiola.

Što bi Pellegrini dao da može najprije zagorčati život Realu, a onda još i Guardioli pokazati da i nije baš toliki mag kakvim ga predstavljaju.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Nogomet je nepredvidljiv i Pellegrini i njegova momčad nisu bez šanse, pogotovo jer su u završnici sezone dohvatili jako dobru formu, u prvenstvu gaze sve redom zadnjih nekoliko kola, a ni problemi s izostancima više nisu toliko veliki kakvi su bili u dužim razdobljima.

Mnogo toga će ovisiti o večerašnjem ogledu na Etihadu, gdje domaćinu treba pobjeda, idealno bez primljenog gola, što može sugerirati i tvrđu utakmicu, premda su ovo dva kluba koja će napad u pravilu pretpostaviti obrani.

Ukupno gledajući sigurno je i veći pritisak na Realu jer oni ne bježe od uloge favorita za prolaz u finale, a može to donijeti i grč u igri jer daleko je madridski klub od igre s kojom bi dominirao. Igrači Manchester Cityja pak itekako su željni dokazivanja, mnogi od njih boje se Guardioline "metle" kada preuzme kormilo u lipnju, a što je veći izazov nego pokušati nokuatirati Reala i ući u veliko finale.

'Nije normalno da se toliko prije kraja sezone kaže da je trener bivši i tko dolazi novi, međutim, sezona je bila dobra. Ugovor mi je istekao, od početka sam znao da žele Guardiolu, nemam odbojnost prema njemu, ali je jasno da bih želio napustiti Manchester City s osvojenom Ligom prvaka', konačno je otvorio dušu inače prilično samozatajni Pellegrini, koji također smatra da City može biti posve ravnopravan Realu, pogotovo pred svojim navijačima večeras.

'Za mene je bila privilegija što sam bio trener Reala, a nemam osvetničkih poriva. Znam da me mnogi u Madridu poštuju i radujem se ovim utakmicama. Draže mi je igrati s Realom nego Bayernom jer španjolski nogomet nudi suparniku više prostora pokazati koliko može', naglašava Pellegrini, koji 2009. bio trener Reala kada je doveden Cristiano Ronaldo, ali ostao je bez trofeja premda je u prvenstvu osvojio čak 96 bodova, što je najveći domet nekoga tko nije bio prvak. Imao je ispred sebe Barcelonu, u Ligi prvaka je ispao od Lyona u osmini finala, a osramotio se u Kupu kralja izgubivši od amatera Alcorcona prvu utakmicu 0:4, a u uzvratu je bilo samo 1:0 za Real.

'Kada bih mogao, uzeo bih u svoju momčadi iz Reala Ronalda, Sergija Ramosa i Modrića, ali mislim da imamo igru za njih', smatra strateg Manchester Cityja, a jedini ozbiljni hendikep je što mu večeras neće moći igrati iskusni veznjak Yaya Toure, a izvan stroja je i Nasri.

Kapetan Vincent Kompany nije u subotu igrao protiv Stokea, ali večeras bi trebao predvoditi obranu, a u početni sastav vraćaju se i De Bruyne i Fernandinho, koji su također u subotu odmarali.

'Mnogi govore od mojih 14 ozljeda, a ja ću reći da sam se 14 puta vratio i igrao kao da nikad ništa nije bilo. Treba snage i karaktera za to, a osjećam se 100 posto spreman za ovu utakmicu. Danas nam je nužna podrška navijača jer zajedno s njima možemo mnogo toga napraviti', kaže kapetan engleskog kluba Kompany, a City će svakako nastojati kazniti što Madriđani imaju neke ofenzivne igrače, koji nisu skloni defenzivnim zadaćama, dok je njima prvi strijelac Sergio Agüero u izvrsnoj formi.

'Večeras trebamo vruća srca i hladne glave i da zadržimo emocije pod kontrolom. Svatko od nas želi finale, a mi nismo momčad koja bi se branila i čekala rasplet. Pokušat ćemo odigrati naš najbolji nogomet i steći prednost pred uzvrat u Madridu', u zaključku će strateg Manchester Cityja Manuel Pellegrini, koji je svjestan koliko je velika prilika pred njima, ali i koliko će morati biti dobri da bi izbacili velikana iz Madrida, čije iskustvo također može igrati golemu ulogu u ovom polufinalu.

Prije otprilike mjesec dana Realova je sezona slutila na katastrofu, no u međuvremenu se mnogo toga promijenilo. Real je u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka nadoknadio dva gola manjka protiv Wolfsburga i plasirao se u polufinale, dok je u prvenstvu dočekao seriju Barcinih neuspjeha i došao na samo bod od prve pozicije.

Za vikend serija pobjeda došla je pod veliki znak upitnika nakon što je Rayo nakon desetak minuta imao dva gola prednosti, no do kraja je Real s tri gola preokrenuo susret i ostao u utrci za naslovom prvaka.

Posljednji susret Real je odradio bez lakše ozlijeđenog Cristiana Ronalda, a za večerašnji nastup upitan je i Karim Benzema. O nastupu svoja dva napadača trener Zinedine Zidane će kazati:

'Računam da će obojica igrati, ali konačnu odluku donijet ću uoči same utakmice. Rekao bih da su obojica u odličnom stanju i da su njihove ozljede stvar prošlosti. Mislim da će za susret biti na sto posto, ali kao što sam rekao, pričekajmo do početka.'

Prema španjolskim medijima Ronaldo je sigurno unutra. Portugalac je mogao igrati čak i protiv Rayja, no francuski ga je stručnjak odlučio poštedjeti. Što se tiče Benzeme, situacija je nešto neizvjesnija i postoji mogućnost da se u sastavu nađe Jese Rodriguez.

Cilj gostiju u večerašnjoj utakmici je jasan:

'Ne želim unaprijed kazati kako idemo po remi u Manchester. Cilj nam je zabiti jedan, ili ako je moguće, i više golova, a pritom ih i što manje primiti. Radi se o izjednačenom dvoboju u kojem su šanse 50-50, ali mi smo momčad koja uvijek ide na pobjede, čak i protiv najjačih suparnika.'

Na račun suparnika Zidane je imao samo riječi hvale:

'Manchester je vrhunska momčad s igračima, koji znaju odlično koristiti prostor, te mogu svakome nanijeti štetu. Upravo zato naša je ideja što više držati loptu u svom posjedu, jer smo na taj način uvijek najopasniji.'

Francuz danas nema problema s izostancima. Benzema i Ronaldo dobili su zeleno svjetlo liječničke službe za nastup.