ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Nesretni Mandžo na Bayern, Realu i Barci teški protivnici

14.12.2015 u 11:30

Bionic
Reading

U ponedjeljak u Nyonu izvučeni su parovi osmine finala Lige prvaka: Mourinhov Chelsea izvukao je PSG, Mandžukićev Juventus ide na Bayern, Barcelona na Arsenal, a Real će igrati s Romom

Nakon grupne faze u kojoj smo od velikih izgubili tek Manchester United, slijedi proljetni obračun u nokaut fazi natjecanja. U Nyonu u ponedjeljak izvučeni su parovi osmine finala Lige prvaka, a najgore od nositelja prošao je Mourinhov Chelsea koji je izvukao moćni PSG. Francuski prvak završio je drugi u skupini s Realom, no bio je bolji od madridskog kluba u dvije utakmice i nitko ga nije priželjkivao. Na kraju ga je Joseova uzdrmana momčad izvukla, a valja napomenuti da su prošle godine igrali u istoj fazi i PSG je prošao dalje.

Mario Mandžukić vratit će se u München i pokušat će pokazati Guardioli da nije imao pravo što ga se odrekao. Juventus će igrati s Bayernom, što definitivno nije ždrijeb koji su i jedni i drugi priželjkivali.

Branitelj naslova Barcelona također ima ozbiljnog protivnika, no londonski Arsenal obično ispada od Katalonaca u nokaut fazi natjecanja. Real je pak izvukao Romu koja ima potencijal ugroziti 'kraljeve'.

Od ostalih, Atletico se sigurno ne žali na PSV, kao ni Manchester City na Dinamo Kijev, a dvoboji Genta i Wolfsburga te Benfice i Zenita ponudit će u četvrtfinalu potencijalno ugodne suparnike.

Prve utakmice počinju se odigravati 16. veljače, a uzvrati od 8. ožujka.


Tijek ždrijeba

- prvi izvučeni par: Gent i Wolfsburg
- drugi par: Roma i Real Madrid
- treći par: PSG i Chelsea
- četvrti par: Arsenal i Barcelona
- peti par: Juventus i Bayern
-
ostali parovi: PSV i Atletico, Benfica i Zenit, Dinamo Kijevi Manchester City

Ždrijeb osmine finala:

Nositelji: Real Madrid, Wolfsburg, Atletico, Manchester City, Barcelona, Bayern, Chelsea, Zenit

Druga jakosna grupa: PSG, PSV, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev, Gent