DRAMA ZA PAMĆENJE

Nijemci slave 'čudo u Beogradu', Partizan ne može vjerovati!

11.12.2015 u 09:38

Bionic
Reading

Njemački mediji oduševljeni su velikim preokretom Augsburga protiv Partizana, dok su nogometaši srpskog kluba izuzetno razočarani onime što se dogodilo...

Utakmicu za pamćenje odigrali su Partizan i Augsburg ovog četvrtka u Beogradu. Gostima je trebala najmanje pobjeda 3:1 u gostima kako bi prošli dalje, a kad je aktualni srpski prvak poveo, činilo se da se to nikako ne može dogoditi. No, uporni Nijemci zabili su dva pogotka, a onda u 89. minuti zahvaljujući Bobadilli i treći koji ih je odveo u nokaut fazu Europske lige.

'Čudo u Beogradu!', naziv je koji su njemački mediji poput t-online.de dali ovoj utakmici, povezujući ju na taj način s 'čudom u Bernu', legendarnom utakmicom Njemačke i Mađarske u finalu SP-a 1954. godine.

'Ovo je najveći uspjeh u povijesti kluba. Kad zabiješ gol u 90. minuti i tako se nagradiš, moraš biti jako emocionalan. Ovo je bila senzacija, potpuno smo oduševljeni,' izjavio je trener Markus Weinzierl koji se u Bundesligi ove sezone bori za opstanak, no ostaje u sjećanju i nepravedan poraz od Bayerna u Münchenu izmišljenim penalom u završnici utakmice. Ako će igrati kao u Beogradu, sigurno će ostati dio elitnog razreda njemačkog nogometa.



S druge strane, u Partizanu su očajni nakon izgubljenog europskog proljeća kojeg su prokockali na nesretan način.

'Najbrutalniji i najsuroviji mogući način da se završi ova priča. Odlučili smo se na igru iz kontri. Povukli smo se poslije vodstva u krilo našem golmanu Živku Živkoviću i to se pokazalo lošim. Na kraju je srušen san,' prenosi Mondo.rs izjavu veznjaka Stefana Babovića.

Partizan je tek četvrti u srpskom prvenstvu, a nakon ispadanja iz Europe navijači su izgubili živce i zatražili odlazak kompletne uprave. Tamošnji mediji pišu da će se to zaista i dogoditi...