PODVLAČENJE CRTE

Dinamo: Guske u magli pronašle smjer kretanja

10.12.2015 u 11:58

Bionic
Reading

Iza Dinama je još jedna europska jesen koja se da svesti na 'dva poluvremena'. Uspješne kvalifikacije i karambol u skupini, ali ove godine ostavili su ipak bolji dojam nego prošlih, a svoj stav daje analitičar tribine.hr pod nadimkom ktm686

Za razliku od prošlih godina kada su nogometaši Dinama na travnjaku izgledali kao 'guske u magli' iako su tada imali možda i bolje pojedince u momčadi (da sad ne nabrajam sve bolne/sramotne poraze), za ovogodišnji učinak u LP mogu reći da je solidan, piše na tribini.hr, s obzirom na izgradnju 'umri muški' mentaliteta ekipe.

Da li vrijedi uopće analizirati utakmicu protiv Bayerna koji spada u sam vrh europskog nogometa? Odradili su rutinski utakmicu malo pojačavši gas u drugom dijelu što je bilo dovoljno da se sve riješi u tri minute. Međutim važno je za istaknuti da se Dinamo nije 'raspao' nakom munjevitog 0:2 na semaforu. Igrali su koliko im je Bayern dopustio pa i malo više od toga, stvarali su šanse i ... promašivali (Fernandes, Soudani, Pivarić) jer nemaju realizatorsku kvalitetu potrebnu za LP.


Arsenal su uhvatili na spavanju, ali to ne umanjuje važnost pobjede u utakmici koju su odigrali na '120%'. Moglo je biti i bolje da Walcott nije dao gol iz zaleđa, a da je Ćorić dao kod situacije jedan na jedan s Arsenalovim golmanom, ali... promašio je jer nema realizatorsku kvalitetu potrebnu za LP.

Olympiakos je bio 'protivnik po mjeri', bogatiji klub, ali u odnosu na Dinamo s manje talentiranih pojedinaca, no daleko iskusniji u međunarodnim i ligaški jakim utakmicama. Jedan kiks golmana Eduarda bio je dovoljan da Dinamo na Maksimiru svoju bolju igru na kraju okruni porazom, a mentalna slabost koštala ih je poraza u Grčkoj iako su odlično otvorili utakmicu i poveli s 1:0. E, u oba sraza s Olympiakosom nije bilo sreće i zbog tako prosutih bodova mogu žaliti na kraju ove europske sezone.

Što se tiče 'struke' ipak u nečemu možemo biti zadovoljni. Vidljiv je napredak i to ponajviše na zalaganju i motivaciji, odnosno pristupu zadacima koji su bili postavljeni ispred Dinamovih nogometaša. Igrali su hrabro za što su nagrađeni pobjedom protiv Arsenala i nesretno izgubljenim utakmicama protiv Olympiakosa, a nisu se niti raspali jučer naveče u srazu s višestruko kvalitetnijim Bayernom. Postoji još puno prostora za napredak u igri, ali za to je potrebna kvaliteta kako samih nogometaša (od kojih su već neki navodno na odlasku iz kluba) pa tako i stručnog stožera, prije svega dobrog trenera koji bi mogao napraviti iskorak i probiti granicu. Uz sve čestitke za napredak, to na žalost nije Zoran Mamić.