STARA OPTUŽBA

Wenger se morao braniti nakon Dinama: Nisam škrtac!

25.11.2015 u 09:09

Bionic
Reading

Arsene Wenger zaključio je kako su brzina i kombinatorika Arsenala bili prevelik problem za Dinamo, a također se morao pravdati zbog svoje reputacije škrtog menadžera...

Arsenal je s glatkih 3:0 svladao Dinamo na Emiratesu te tako ostao u igri za plasman u osminu finala Lige prvaka, no trebat će mu vjerojatno pobjeda od dva razlike u posljednjem kolu protiv Olympiacosa, zbog domaćeg poraza 2:3 u dvoboju s Grcima.

Što se susreta s 'modrima' tiče, u sjevernom Londonu vrlo su zadovoljni viđenim na terenu.

'Naša brzina kretanja i kombinatorika su za Dinamo bili problem. Kad smo zabili prvi gol šanse su samo dolazile. Dobro je što nismo prvi primili gol, jer mi smo bili ti koji su bili opasni prema naprijed. Sveukupno gledano, odigrali smo kvalitetnu utakmicu koju smo kontrolirali,' izjavio je Arsene Wenger nakon susreta pa se osvrnuo na gostovanje u Pireju:

'Ako povedemo 1-0, oni će biti u situaciji da mogu ostati bez svega, a mi ćemo moći proći dalje. Ako možeš pobijediti s 1-0, možeš i s 2-0. Naš zadatak je jasan.'

Francuski strateg morao se na press konferenciji suočiti i sa starim optužbama da je škrtac, jer u posljednjem prijelaznom roku ponovo nije doveo nikog osim golmana Čecha.

'Ne slažem se. Pozivam te da izađeš sa mnom van pa ćeš vidjeti kako trošim novac. To je reputacija koju ste mi vi novinari dali, moji prijatelji se s tim ne slažu,' našalio se Wenger.