LIGA PRVAKA - REZULTATI

Strašna Barca unakazila Romu; proradio i Chelsea

25.11.2015 u 13:39

Bionic
Reading

Aktualni europski nogometni prvak Barcelona deklasirao je Romu 6-1 u susretu 5. kola E skupine Lige prvaka osiguravši plasman u osminu finala i prvo mjesto u skupini.

Golijadu na Camp Nou otvorio je Luis Suarez u 15. minuti, a tri minute kasnije među strijelce se upisao i Leo Messi. Do konca poluvremena Suarez je postigao još jedan gol. U nastavku susreta među strijelce su se upisali i Pique (56), Messi (60), te Adriano (77), dok je Edin Džeko u samoj završnici ublažio poraz talijanskog sastava. Na utakmici su promašena i dva kaznena udarca. U 77. minuti je bio neprecizan Neymar, a u 82. minuti i Džeko. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je cijeli susret za Barcu. Zanimljivo, Roma je na tri gostovanja ove sezone zabila sedam golova, no osvojila je samo jedan bod. Posljednju gostujuću pobjedu u LP Roma je upisala prije pet godina.

U prvom susretu iz skupine BATE Borisov i Bayer Leverkusen su remizirali 1-1. Domaćin je poveo već u 2. minuti golom Mihajla Gordeičuka, a izjednačio je Admir Mehmedi u 68. minuti. Tin Jedvaj nije nastupio za Bayer zbog ozljede, a Dario Krešić je utakmicu pratio s gostujuće klupa za pričuve.


U skupini G Porto je pobjedom protiv Dynama mogao osigurati prolaz, no u ukrajinski sastav je priredio iznenađenje zakompliciravši situaciju. Pobjedu Dynamu donijeli su Jarmolenko (36) i Gonzalez (64). Domagoj Vida nije nastupio za goste.

U drugom susretu Chelsea je rutinski odradio posao u Izraelu pobijedivši Maccabi Tel Aviv 4-0, a golove su zabili Gary Cahill (20), Willian (73), Oscar (77) i Kurt Zouma (90+1).

Nogometaši Zenita upisali su i petu pobjedu u H skupini Lige prvaka nakon što su u St Peterburgu pobijedili Valenciju 2-0, dok su BATE Borisov i Bayer Leverkusen u susretu E skupine odigrali 1-1. Zenit je i prije ove utakmice izborio plasman u osminu finala, a pobjedom protiv 'šišmiša' osigurao je i prvo mjesto u skupini. Ruski sastav je do pobjede stigao postigavši po jedan pogodak u svakom poluvremenu, a strijelci su bili Oleg Šatov u 15. minuti, te Artem Dzjuba u 74. minuti. Valencija je posljednjih 10 minuta igrala s igračem manje nakon što je isključen Ruben Vezo.

U drugom dvoboju iz ove skupine Gent je golom u petoj minuti sudačke nadoknade stigao do pobjede 2-1 i približio se prolazu u osminu finala. Lyon je poveo u 7. minuti golom Jordana Ferrija, no Belgijanci su u 32. minuti izjednačili golom Danijela Miličevića. U drugom dijelu oba sastava su imala prilike za pogodak, a kada se već činilo kako će susret završiti 1-1, Kalifa Coulibaly je u petoj minuti sudačke nadoknade zabio za pobjedu gostiju. Bila je to posljednja europska utakmica Lyona na Gerlandu, jer 'lavovi' nakon Nove godine sele na novi "Stade des Lumieres".

Liga prvaka, Skupina F, 5. kolo

Arsenal 3 0 Dinamo Zagreb
<

Strijelci

1:0 A. Sánchez (33')

Sastavi

P. Cech Eduardo
P. Mertesacker I. Pinto
L. Koscielny L. Germán Sigali
N. Monreal A. Matel
H. Bellerin J. Taravel
M. Ă–zil D. Antolic
A. Sánchez P. Machado
S. Cazorla J. Goncalves Goncalo Santos
M. Flamini J. Fernandes
J. Campbell M. Pajac
O. Giroud M. Rog