SITUACIJA KOMPLICIRANA

Arsenalova nova blamaža: Dobra ili loša vijest za Dinamo?

30.09.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon što je Arsenal izgubio i drugu utakmicu skupine F Lige prvaka, situacija se zakomplicirala za Dinamo. Može li hrvatski prvak završiti ispred 'topnika' ili će ipak morati u međusobnom okršaju s Olympiacosom rješavati svoju sudbinu?

Malotko se nadao da će se grupa u kojoj igraju Arsenal, Bayern, Olympiacos i Dinamo razvijati onako kako se trenutno razvija nakon dva odigrana kola. Engleski predstavnik prvo je izgubio od 'modrih' na Maksimiru, a onda i na Emiratesu od grčkog predstavnika, ostavši bez bodova, a čekaju ga dvije utakmice s moćnim Bayernom u nastavku natjecanja.

Glavno pitanje za hrvatske ljubitelje nogometa jest što znači Arsenalova kriza za Dinamovu sudbinu ove sezone u Europi. Nakon trijumfa Olympiacosa u Londonu, jasno je da 'modri' moraju u dvije utakmice koje slijede skupiti više bodova od Grka kako bi bili ispred njihovog prvaka na kraju grupne faze. To naravno neće biti jednostavno jer je riječ o odličnoj ekipi koja svake sezone u Ligi prvaka ima važnu ulogu u ovom dijelu natjecanja.

No, postoji li možda šansa da Dinamo dočeka europsko proljeće nakon punih 45 godina čak i ako ne bude bolji od grčke momčadi? Možda i može.

Arsenal se u ovom trenutku definitivno čini kao prilika za Mamićeve izabranike. Naime, s trenutno prikazanom igrom lako mu se može dogoditi da izgubi dvije utakmice od Bayerna i s nula bodova dočeka dvoboj s Dinamom na Emiratesu. U tom slučaju samo jedan bod 'modrih' u dva susreta protiv Olympiacosa povećao bi prednost ispred 'topnika' na četiri boda pa bi i uz poraz u Londonu naš prvak uoči zadnjeg kola bio ispred Engleza i imao sudbinu u svojim rukama, na Maksimiru protiv nezainteresiranog Bayerna.

Ako bi se pak Arsenal probudio i otkinuo bodove Bayernu, a Dinamo ostao kratak protiv Olympiacosa, situacija bi bila puno teža. No, u svakom slučaju, 'modri' san o europskom proljeću će još neko vrijeme živjeti, najmanje do petog kola u studenom, a možda i do zadnjeg u prosincu...

Liga prvaka

Skupina F

Bayern Munchen - Dinamo Zagreb 5:0
Arsenal - Olympiakos 2:3
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Bayern Munchen 2 2 0 0 6
2. Olympiakos 2 1 0 1 3
3. Dinamo Zagreb 2 1 0 1 3
4. Arsenal 2 0 0 2 0

Sljedeće utakmice

20.10. Dinamo Zagreb - Olympiakos
20.10. Arsenal - Bayern Munchen