ARSENAL OSRAMOĆEN

Dinamova pobjeda na engleskim naslovnicama!

17.09.2015 u 08:11

  • +12

Liga prvaka: Dinamo - Arsenal

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor, Sanjin Strukic, Goran Stranzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu, na veliko iznenađenje mnogih, a posebice Engleza pobijedio Arsenal s 2:1, pobijedivši u najelitnijem klupskom natjecanju prvi put nakon 16 godina

Iako je i Roma iznendaila Barcelonu, odigravši 1:1, osim Engleza pobjedom Dinama zadivljeni su i Talijani, a Gazzeta dello Sport napisala je kako je ovo 'Povjesa pobjeda za hrvatski nogomet i Dinamo. U Zagrebu je prvi put pobijeđen engleski klub'.

Na naslovnici 'Daily Maila' piše: 'Dinamo slavi šokantnu pobjedu nad užasnim Arsenalom'.

'Potres večer prije utakmice nije potresao Arsenal, ali su doživjeli zakašnjeli šok kada je Olivier Giroud zbog gubitka samokontrole isključen pet minuta prije kraja prvog poluvremena', dodaje isti dnevnik.

'Daily Mirror' piše kako Wenger za poraz krivi odluku suca Ovidiua Hategana koji je u 40. minuti susreta dodijelio drugi žuti karton Olivieru Giroudu nakon čega je Arsenal ostao s igračem manje.

'A Arsenalovih 10 igrača nisu uspjeli zaustaviti hrvatskog prvaka da upiše prvu pobjedu u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od 1999. unatoč golu kojeg je za topnike u 78. minuti zabio Walcott'.

'Daily Mirror' podsjeća i kako je Arsenal postao treći klub iz Premier lige koji je izgubio u prvom kolu Lige prvaka, nakon Manchester Cityja i Manchester Uniteda. 'Guardian' dodaje i da Wenger odbija prihvatiti Arsenalov 'zasluženi poraz od Dinama' i za sve okrivljuje suca.

'Daily Telegraph' ocjenjuje da Arsenal ne može nastaviti računati na Girouda.

'Crveni karton Oliviera Girouda i užasno loša obrana znače da su Arsenalove nade za plasman u daljnju fazu natjecanja Lige prvaka već sada smanjene', zaključuje 'Daily Telegrapgh'.

'To je bila izuzetno loša večer za Oliviera Girouda koji je, nakon što je promašio tri dobre prilike, isključen u prvom poluvremenu zbog drugog žutog kartona', zaključuju i 'Daily Mail' i 'Daily Telegraph'.