POBJEDA ZA PAMĆENJE

Čudesni Dinamo potopio Arsenal na oduševljenom Maksimiru!

16.09.2015 u 23:14

  • +12

Liga prvaka: Dinamo - Arsenal

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor, Sanjin Strukic, Goran Stranzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama započeli su na fantastičan način grupnu fazu Lige prvaka, pobjedom protiv Arsenala na Maksimiru rezultatom 2:1 te tako došli do slavlja u ovoj fazi natjecanja po prvi put nakon punih 16 godina...

Ljubitelji nogometa na Maksimiru ove su srijede doživjeli večer koju će dugo pamtiti. Dinamo je u svojoj taktički najzrelijoj utakmici viđenoj u eri Zorana Mamića svladao 'topnike' iz Londona te tako na savršen način započeo svoju sezonu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Bio je to sasvim drukčiji Dinamo od onog kojeg smo gledali u kvalifikacijskim utakmicama: borben, rastrčan, strpljiv, dobro organiziran i taktički besprijekoran. Takav nastup dao je iznimne plodove, a Arsenal je završio potpuno nadigran na Maksimiru.

Utakmica je bila fantastična za 'modre' od prve do posljednje minute. Prvo poluvrijeme prošlo je prema scenariju iz snova za Zorana Mamića i njegove nogometaše. Arsenal je na početku pritisnuo, no Dinamo se čvrsto branio. Olivier Giroud zaprijetio je u dva navrata: u 9. minuti kad mu je Eduardo odlično obranio udarac glavom nakon kornera te u 18. minuti kada ga je poslužio Oxlade-Chamberlain, a on u gužvi pogodio vratnicu iz blizine. No, također je zaradio i žuti karton zbog protesta kod suca što se kasnije pokazalo kobnim za Francuza.

Dinamo je čekao svoju priliku, strpljivo i organizirano. Pjaca je iskušao svoj dalekometni udarac u dva navrata, Antolić jednom, ali gol Ospine nisu ugrozili. No, u 24. minuti Maksimir je eksplodirao. Soudani je krasnom loptom u prostor pronašao Pivarića, ovaj je pucao, Ospina je odbio loptu, a Oxlade-Chamberlain natrčao je na nju i poslao u vlastitu mrežu.

Kad se očekivalo da će gosti još žešće pritisnuti, doživjeli su novi težak udarac. Giroud je novim prekršajem zaradio drugi žuti karton i već nakon 40 minuta morao napustiti teren. Dinamo je na poluvremenu imao sve čemu se nadao: vodstvo i igrača više.

U drugom dijelu Dinamo je krenuo još bolje. U 46. minuti Soudani je pogodio vratnicu glavom iz blizine nakon kornera, no kad smo pomislili da bi 'modri' mogli požaliti zbog ove propuštene prilike, sljedeći korner donio je radost Maksimiru. Fernandes je zabio glavom i udvostručio prednost Dinama.


Do kraja susreta nemoćni Arsenal s igračem manje tek je uspio smanjiti rezultat golom Walcotta u 79. minuti, ali više od toga nije mogao.

Dinamo je nakon ovog podviga na diobi prvog mjesta u grupi F, s lošijom gol razlikom od Bayerna koji je slavio u gostima kod Olympiacosa. Snovi o europskom proljeću sada ponovo postaju aktualni...

Liga prvaka, skupina F:

Dinamo – Arsenal 2:1 (Oxlade-Chemberlain a.g.25, Fernandes 58 / Walcott 79)