POVEZNICA

Dinamo je Arsenalu dao dva igrača!

16.09.2015 u 09:51

Bionic
Reading

Večeras od 20.45 Dinamo kreće u svoju petu sezonu u Ligi prvaka. Suparnik 'modrih' bit će Wengerov Arsenal, momčad s kojom su već odmjerili snage u sezoni 2006/07, u trećem pretkolu istog natjecanja, nakon čega su 'topnici' prošli dalje

Pred 'modrima' je velik suparnik, momčad koja već godinama čeka veliki trofej, ali koja je non-stop u vrhu engleskog prvenstva te je stalan sudionik najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Iako je Arsenal klub bogate povijesti, na međunarodnoj sceni osvojio je 'tek' dva trofeja - Kup velesajamskih gradova u sezoni 1969/70. te Kup pobjednika kupova u sezoni 1993/94.

Imali su 'topnici' još nekoliko prilika za osvajanje trofeja, a u jednoj od njih - u finalu Kupa UEFA u sezoni 1999/2000. - Arsenal je u Kopenhagenu izgubio od Galatasaraya nakon izvođenja penala.

Sudionik te utakmice bio je aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker, kojeg je Wenger poslao na teren u 115. minuti umjesto Overmarsa, s očitim planom da Šuker bude u seriji izvođenja penala. Nažalost, promašio je, baš kao i Vieira, dok su za tursku momčad zabili svi.

Inače, osim Šukera, od igrača koji su nosili i dres Dinama za 'topnike' je igrao Eduardo da Silva, koji se 'prodao' baš u utakmici protiv njih u sezoni 2006/07, kada je zabio za vodstvo Dinama. U uzvratnoj utakmici igrao je i sadašnji Dinamov trener Zoran Mamić, a u sudačkoj nadoknadi napravio je veliku grešku i dopustio Flaminiju da zabije za pobjedu 2:1.

U sadašnjem su Arsenalovu sastavu trojica igrača koja su protiv 'plavih' nastupila i 2006: Mathieu Flamini, Tomaš Rosicky i Theo Walcott. Flamini je tada igrao u obje utakmice, Rosicky samo u Zagrebu, a Walcott samo u Londonu.