NEPREŽALJENI JUNAK

Wenger priznao: Zna se na koga me podsjeća Dinamo!

15.09.2015 u 14:01

Bionic
Reading

Uoči utakmice s Dinamom na Maksimiru Arsene Wenger prisjetio se Eduarda da Silve kojeg je doveo u London nakon posljednjeg okršaja u Ligi prvaka s 'modrima' u kojoj je Brazilac jako dobro odigrao...

Podsjetimo, Dinamo je posljednji put igrao s Arsenalom u kvalifikacijama za elitno klupsko nogometno natjecanje 2006. godine, kada su 'topnici' glatko prošli u dvije utakmice, no Wengeru je jedan igrač 'modrih' upao u oči.

Sljedeće ljeto Eduardo je preselio u London i postao jedan od miljenika Arsenala, a teška ozljeda protiv Birminghama 2008. godine spriječila je bivšeg hrvatskog reprezentativca da ostavi dublji trag u engleskom nogometu.

'Vidio sam ga u utakmici s Dinamom i bilo mi je jasno da ima nešto posebno u njemu. Privukla me i njegova priča, on je bio mladi Brazilac koji se uspio adaptirati u potpuno drugoj zemlji. Vjerovao sam da će se brzo prilagoditi u Londonu, a 10 milijuna funti nije bilo mnogo za napadača njegove kvalitete,' prisjetio se Arsene Wenger pa dodao:

'Dinamo je u to doba imao dva odlična igrača: jedan se zvao Modrić, drugi Eduardo. Obojica su ostvarili velike karijere. Žao mi je zbog ozljede koju je Eduardo imao, ali bio je velik igrač. Imamo lijepe uspomene na njega i on još uvijek voli naš klub. '

'Puno smo ga još puta vidjeli i uvijek govori lijepe stvari o klubu. Tada je Dinamo bio vrlo jaka ekipa, a sada su se vratili na taj nivo,' zaključio je francuski stručnjak koji se ipak nada sigurnoj pobjedi u srijedu.